RAZMISLIĆE!

ZLATO, PA BOMBA! MILICA IPAK NE ZAVRŠAVA KARIJERU!? Šampionka obradovala sve - IMA NADE i za Pariz!

Autor Nemanja Stanojčić

Milica Mandić nije krila radost posle velikog uspeha. Svaka čast!

Izvor: MN Press

Smeh, suze radosnice, emocije, ma ništa od toga nije Milica Mandić mogla da sakrije posle neverovatnog uspeha.

Osvojila je drugo olimpijsko zlato u tekvondou. U finalu je savladala Da Bin Li iz Južne Koreje (10:7).

"Ovo nisu samo moje zasluge, da nije bilo celog tima, porodice, verenika ne bih bila ovde. Jako sam emotivna, ponosna na podršku i divne ljude koje imam ispred sebe, gurali su me do maksimuma. Htela sam poslednje Olimpijske igre da završim onako kako dolikuje", počela je Milica izjavu za "RTS".

Osvojila je zlato u Londonu 2012. godine, pa ponovo sada. Uporedila je dva takmičenja

"Uspeh je veći sada. Strani mediji su stalno pričali da uspeh ne može da se ponovi. Tu smo da idemo protiv svih šansi. Išla sam sa verom u sebe, znala sam koliko verujem, koliku podršku imam. Išli smo protiv svih šansi i našli se na podijumu."

Voditelj je zamolio Milicu da razmisli o završetku karijere i da se pojavi i 2024. godine u Parizu.

"Za samo tri godine, to mi i trener samo kaže. Prvo mi treba jedan odmor da se slegnu utisci, da razmislim o tome gde smo pošli i odakle smo krenuli što je najvrednije od svega. Ako planiram da nastavim da znam da imam jaka leđa."

Pohvalila je svoju sunarodnicu Tijanu Bogdanović.

"Za Tijana Bogdanović mogu da kažem je ne moja naslednica, već da u Parizu može da nastavi niz i da osvoji jednu koja nedostaje. Izvanredna je devojka i zaslužila je da bude prva. Srećna sam što smo uspeli da osvojimo zajedno medalju. Nemam reči za nju. Prošle smo kroz dosta toga zajedno, kroz muke, lepe trenutke srećne smo što smo zajedno uzeli medalju, na mojim poslednjim Igrama. Hvala Srbiji", poručila je Milica.

Zlato za Ameriku u tekvondou donela je i Anastasija Zolotić, devojka srpskog porekla, koja je izjavila da je taj sport izabrala baš zbog Milice.

"Nisam znala za Anastasiju, lepo je to čuti. Gledala sam njene mečeve, veoma je kvalitetan borac, zaslužila je da uzme zlato u svojoj kategoriji. Srećna sam što imam takav uticaj, možda je to nekada bio teret, ali sam ponosna. Uvek se trudimo da propagiramo prave vrednost i i nešto što sport donosi. Najlepši život koji sam mogla da izaberem", zaključila je Milica Mandić.