SREĆNO!

NEPOBEDIVI SRBI IDU PO MEDALJU! Srbijo, spremi se - Basketaši jure odličje, Novakov dupli program, Majdov...

Autor Tamara Ranković

Nadamo se da ćemo se i u sredu radovati uspehu srpskih sportista na Olimpijskim igrama.

Srpski olimpijci su nastavili da nižu uspehe u Tokiju. Osvojili su tri medalje do sad, prvo zlato je stiglo, a svi se nadamo da će to da se nastavi i u sredu.

Nakon što je Milica Mandić osvojila zlatno odličje, priliku za to u sredu će imati i basketaši Srbije.

Tim koji čine Dušan Domović Bulut, Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov i Dejan Majstorović posle sedam pobeda u grupnoj fazi se plasirao direktno u polufinale, a ukoliko u toj utakmici savladju Rusiju istog dana boriće se za zlatno odličje protiv bolje ekipe iz utakmice Belgija - Letonija.

Naši momci su apsolutni favoriti u basketu, a u svakom meču do sada su pokazali to maestralnim igrama. Dodatni razlog za optimizam je činjenica da je rival u polufinalu ekipa koju su srušili u grupnoj fazi.

Dok se nadamo njihovoj medalji moramo da držimo stisnute pesnice i za još jednog velikog favorita. Prvi reket sveta Novak Đoković bori se za četvrtfinale na Igrama protiv neugodnog Alehandra Davidoviča Fokine, ali to mu neće biti jedini meč!

Novak u sredu izlazi na teren i u konkurenciji mešovitih parova. Partnerka će mu biti Nina Stojanović, a taj meč igraće posle male pauze, jer posle svog singla sledi duel muškog dubla između Hrvatske i Japana.

Takođe, navijaćemo i za momka koji je napravio pravu senzaciju. Srpski plivač Andrej Barna iznenadio je prolaskom u polufinale u konkurenciji 100 metara slobodnim stilom.

Barna je plivao fenomenalno u izuzetno jakoj konkurenciji, a videćemo da li može da priredi još veće iznenađenje.

Izvor: profimedia/Marcel ter Bals/Orange Pictures

Nekadašnji svetski prvak u džudou Nemanja Majdov takođe nastupa u sredu. Njegov protivnik u eliminacionoj fazi biće Nemac Tripel Eduard.

Izvor: MN Press

U polufinalu nastupa i naš veslački dvojac bez kormilara sjajni Miloš Vasić i Martin Mačković. Momci su dokazači da iako su imali puno problema, forma nije izostala pa ćemo tako imati prilike da i njima držimo palčeve.

Izvor: Profimedia

Ovo je detaljni raspored šestog dana Olimpijskih igara:

3.35 - Plivanje - 100 metara slobodno polufinale - Andrej Barna

4.00- Džudo -90kg - Nemanja Majdov

5.10 - Veslanje - dvojac bez kormilara - Miloš Vasić, Martin Mačković

Oko 7.00- Tenis - singl- Novak Đoković 

10.30 - Basket 3x3 - Srbija-Rusija

Oko 11.00- Tenis- dubl- Novak Đoković, Nina Stojanović

14.15 - Basket 3x3 - meč za bronzu

15.25 - Basket 3x3 - meč za zlato