HAAAAJDE!

NINA BIJE KAO SVETI ILIJA - IDE PO MEDALJU! Naša bokserka oduševila, niko joj ništa ne može u Tokiju!

Autor Milutin Vujičić

Nina Radovanović plasirala se u četvrtfinale bokserskog turnira u Tokiju.

Srpska bokserka Nina Radovanović plasirala se u četvrfinale turnira u "muva" kategoriji na Olimpijskim igrama pošto je ovog jutra bila dominantna protiv rivalke iz Burundija!

Nina Radovanović je posle tri fantastične runde, jednoglasnom odlukom sudija, slavila 3:0 protiv Ornene Havarijame. Bila je bolja od početka do kraja meča, a to znači da su joj ostala još samo tri borbe do onoga po šta je došla u Tokio - zlatne medalje oko vrata.

Deluje da se u ovom meču Nina namučila manje nego protiv Bužold iz Kanade, protiv koje je počela turnir pre četiri dana, a samo na kraju kada se umorila - i Havarijama nije imala kud - pokazala je male probleme.

U ostatku borbe bila je daleko bolja i više puta je "zaljuljala" rivalku iz Burundija koja je čudom ostala na nogama.

Naredni meč očekuje je 1. avgusta i u četvrtfinalu će se boriti sa boljom iz duela Huang Hsijao-ven iz Tajvana.

IZ MINUTA U MINUT:

TREĆA RUNDA

Tek na kraju se probudila takmičarka iz Burundija, ali videćemo da li je Nina bila dovoljno impresivna pre toga za pobedu. Čeka se odluka sudija... I sudije kažu - pobedila je jednoglasnom odlukom!

DRUGA RUNDA

Ako je početak bio dobar, šta tek reći za drugu rundu. Nina je još jače udarce spremila za Havarijamu, padala je bokserka iz Burundija, pokušavala malo i da zaobiđe pravila, ali za aperkat Srpkinje nema rešenja.

PRVA RUNDA

Fantastična prva runda za Ninu Radovanović. Od početka je ušla agresivno, želela da diktira tempo i to joj je uspelo. Uputila je nekoliko udaraca čak i u glavu Havarijamae, imala čistije udarce, a od trenera je dobijala savet da samo nastavi u tom ritmu i da će pobeda doći.

Srpska bokserka Nina Radovanović tačno u 6.39 bori se za mesto u četvrtfinalu "muva" kategorije protiv Ornene Havarijame sa Burundija, takmičarke koju vrlo dobro poznaje!

Ne krije Nina nijednog trenutka da su joj ambicije na Olimpijskim igrama najveće i da želi da se vrati sa medaljom oko vrata, pa se nadamo da se odmorila dobro od prethodne borbe koju je imala pre četiri dana. Tada je jednoglasnom odlukom sudija (5:0) bila bolja od Mandu Bužold iz Kanade.

Havarijama je poznata bokserka koja je čeka u osmini finala, a koja je i nosila zastavu Burundija na otvaranju Olimpijskih igara i najveća je nada ove zemlje za medalju.