KRIVI SU MEDIJI!?

VOLIM OLUJU I NIJE ME SRAMOTA! Hrvatica posle skandala slavila uz TOMPSONA u Kninu, evo šta kaže o SRPSKIM sportistima!

Autor Milutin Vujičić

Matea Jelić ponovo je komentarisala izjavu o Oluji, nakon što joj je u Kninu napravljen doček na kome je pevala i pesmu ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Izvor: MN Press/Instagram/mateajelic

Hrvatska tekvondikstkinja Matea Jelić osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, međutim u centar pažnje više je došla posle kontroverzne izjave o ratovima devedesetih.

Jelićeva je istakla da je "Operacija Oluja za nju nešto posebno" i da zbog toga želi da na godišnjicu ovog zločina nad Srbima napravi veliku proslavu u Kninu, koju će objediniti i sa proslavom olimpijske medalje, a sve to ne bi izazvalo toliku pažnju da hrvatska sportistkinja nije dobra sa srpskim sportistima.

"Jurila" je Novaka Đokovića za fotografiju u Olimpijskom selu, a vrlo dobro poznaje srpske tekvondistkinje, međutim i dalje se pita šta je to zasmetalo svima u njenoj izjavi o Oluji.

"Ne znam niti ja. Uostalom, ja volim svoju domovinu, a za Oluju osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela okrenuti na mržnju. Znam ko sam i od kuda sam i nije me toga sram", rekla je Matea Jelić za "Večernji list".

Ona smatra da su za sve krivi mediji (!?) i dodaje da poštuje sportske prijatelje iz Srbije.

Izvor: instagram/screenshot/mateajelic

"Njihovi mediji su izvukli neku moju rečenicu, a sve što ja osećam prema njima je poštovanje. Uostalom, ja sam u Srbiji bila puno puta, a čak sam i nakratko živela kod Milice Mandić. A ona je neverovatna osoba, tako je pozitivna i draga, obožavam njen osmeh", ispričala je Jelić koja je čak i držala u rukama zlatnu medalju Milice Mandić, pa godinama kasnije čekala priliku da objavi fotografiju sa njom.

U međuvremenu je Jelićevoj u Kninu upriličen doček na kome je bilo oko hiljadu ljudi, pa je uz bakljadu i muziku (naravno i pesme Marka Perkovića Thompsona) dobila i hrvatsku zastavu koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi tog dana, što je istakla kao veliku čast.

Takođe, Jelićeva je istakla da je dobila veliki broj pretnji posle izjave o Oluji, ali dodaje da je ona "ponosna Hrvatica" i da je to neće pokolebati da priča o ovoj temi.