Iskren

HRVATSKI PROBLEMI ME NE ZANIMAJU, PRIČAM SAMO O SRBIJI: Prlainović iskreno rekao Hrvatima - Nije to glavna priča!

Autor Nikola Lalović

Proslavljeni srpski vaterpolista priznaje da postoji bojazan pred rekonstrukciju tima.

Izvor: MN Press

Srbija će sa Hrvatskom odigrati još jedan veliki vaterpolo derbi na Olimpijskim igrama, a sada su pre meč obe ekipe pod pritiskom pošto već imaju po poraz u grupnoj fazi. 

Srbiju je savladala Španija, a Hrvatsku Australija. Sada je Andrija Prlainović u razgovoru za hrvatski "Indeks" priznao da oba tima igraju promenljivo i da nisu moćna kao ranije. 

"Hrvatska i Srbija ima velike šanse da prođu dalje, premda je tačno da obe reprezentacije igraju promenljivo. Turnir je strašno jak i izuzetno zanimljiv. U našoj grupi Australija igra jako dobro, na kraju, Hrvatska to najbolje zna, a u onoj tamo grupi Amerika je pokazala odličan vaterpolo i ovaj turnir je dokaz da se vrhunski vaterpolo ne igra samo u Evropi", rekao je Prlainović. 

On je dodao da su Hrvatska i Srbija daleko od "glavne priče turrnira".

"Ne bih rekao da je glavna priča turnira rivalitet Hrvatske i Srbije. Konkurencija je zaista jaka. Srbija je olimpijski prvak, Italija svetski, Mađari su evropski, a Hrvatska, Grčka, Španija, to su sve top reprezentacije", dodao je on.

Pitali su ga hrvatski novinari i kako komentariše pad Hrvatske u poslednje vreme, ali to nije hteo da komentariše.

"Na ovo pitanje radije ne bih dao odgovor. Pokušajte da me shvatite. Problemi Hrvatske su problemi Hrvatske, neka tako i ostane, a mene zanima samo Srbija", naglasio je Prlainović. 

Nakon ovih Olimpijskih igara Srbiju čeka veliko podmlađivanje. Skoro pola tima će napustiti nacionalni tim, ali Prlainović smatra da se to ne može porediti sa 2008. godinom kada su Šefik, Šapić, Vujasinović, Savić, Ćirić i Ikodinović otišli. 

"Smena generacije nas čeka i to je normalno nakon tri olimpijska ciklusa. Povlačiti paralelu s generacijom koja je otišla nakon Pekinga se može, ali okolnosti su drugačije. Drugačija su vremena, vaterpolo se promenio. Čini mi se da je Srbija tada imala više vrhunskih mladih igrača koji su mogli na adekvatan način da zamene one koji su otišli nego što je to slučaj u ovom trenutku. Međutim, verujem u struku i talent koje imamo i siguran sam da će Srbija i na Igrama u Parizu biti jedan od glavnih favorita za medalju", dodao je on.