Ne želi poraz!

TERZIĆ LJUT - OVAKO NE MOŽE DA SE POBEDI! Odbojkašice posustale, selektor odmah opominje: Drastično su bile bolje

Autor Tamara Ranković

Zoran Terzić nije zadovoljan partijom odbojkašica protiv Brazila.

Izvor: MN Press

Srpske odbojkašice zabeležile su prvi poraz nakon tri vezane pobede na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bolje od naši devojaka bile su Brazilke, a iako jedan poraz ne remeti prolaz u četvrtfinale, selektor Zoran Terzić bio je oštar i objasnio zašto nije zadovoljan igrom Srpkinja.

"Ovako ne može da se pobedi ozbiljan protivnik, Brazil ili bilo koja druga selekcija. Drastično su bili bolji od nas i to, nažalost, u elementima u kojima nije trebalo. Posebno u odbrani. Ne tehnika i taktika, nego pre svega želja. Tu su bile mnogo bolje, mi odbranu nismo igrali uopšte. Verovatno smo očekivali da će naši napadači to sve da reše, nema potrebe bilo šta drugo da radimo dalje ", jasan je bio Terzić.

Sa druge strane svesna je i Tijana Bošković da to nije bilo najbolje izdanje nje i saigračica, ali smatra da se poraz dogodio u pravo vreme.

"Sigurno da je bolje sada nego u četvrtfinalu. Ako smo već morale da izgubimo, bolje da se desilo u grupnoj fazi. Činjenica je da je ovo naše najlošije izdanje, bez obzira na to ko je bio sa druge strane mreže. Mislim da nismo bile agresivne i borbene od samog početka. U trećem setu smo se malo probudile, ali je bilo kasno. Bitno je da smo se kvalifikovale u četvrtfinale, trudićemo se da izvučemo neke pouke i da to primenimo u narednim mečevima", poručila je Tijana.