ŠTETA!

UH! SRBIJI IZMAKLA SENZACIJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Stonoteniseri bili na SET od pobede, ali Brazil se izvukao!

Autor Nebojša Marković

Stonoteniska reprezentacija Srbije je prvi put nastupila u timskom takmičenju Olimpijskih igara, ali nisu uspeli da upišu trijumf u prvoj rundi.

Izvor: Profimedia

Bilo je to ogromno iznenađenje kada se reprezentacija Srbije plasirala na Olimpijske igre u ekipnoj konkurenciji stonog tenisa, a onda je malo falilo da načinimo još veću senzaciju.

Brazil, šesta selekcija sveta u ovom trenutku, posle velikih muka uspela je da savlada ekipu Srbije i plasira se među osam najboljih - 2:3.

Hrabro je igrala selekcija Srbije u sastavu Dimitrije Levajac, Marko Jevtović, Žolt Pete. Počelo je odlično pobedom u dublu Jevtovića i Petea, a imali smo i prednost 2:1 u pobedama.

Ugo Kaldenaro je pobedio Levajca 3:2 posle velikih problema, da bi istim rezultatom potom Jevtović savladao Cuboija u trećem meču. Bili smo tada na pobedu od trijumfa, a još bliže smo stigli u četvrtom meču.

Kaldenaro, najbolji igrač Brazila, vodio je 2:0 protiv Petea, naš igrač je stigao do 2:2 i tada je peti set mogao da nam donese trijumf. Ipak, Pete nije uspeo, da bi na kraju u odlučujućem susretu Vitor Išiju 3:0 bez većih problema savladao Levajca.

Tako su Brazilci preokrenuli i otišli na megdan Južnoj Koreji. Velika šteta, ali ne treba zaboraviti da je i odlazak Srbije na Olimpijske igre izuzetan uspeh kojem se malo ko nadao.

PRATITE UŽIVO DEŠAVANJA:

- GOTOVO JE! Brazil je porazio Srbiju 3:2! Borio se Levajac, imao je pet set lopti u trećem setu, ali nije uspeo da smanji zaostatak. Odličan duel naše ekipe, žestoko smo namučili Brazilce, ali nismo imali snage da se plasiramo u četvrtfinale.

- Serija grešaka i to je opet 11:6 za Brazilca. Na set smo od eliminacije...

- Loš je počelo, 11:6 za Išijua, nije se dobro snašao naš igrač do sada.

- Odlučujući meč igraju Dimitrije Levajac i Vitor Išij, na tri dobijena seta za mesto u četvrtfinalu. Nisu Brazilci očekivali da ćemo ih ovako mučiti.

- Nije uspeo Pete da napravi veliki preokret, pobeda Kalderana za 2:2! Na kraju trijumf 3:2 u setovima, 11:9, 11:4, 9:11, 9:11, 11:8 za izjednačenje u pobedama. Igraće se peti odlučujući meč koji će odrediti hoće li Srbija ili Brazil u četvrtfinale Olimpijskih igara!

- Ma sjajno! Drži se Pete, 2:2 u setovima! Ponovo 11:9 za našeg stonotenisera, Kalderano greši!

- Odlično, Pete smanjuje na 1:2 u setovima. Slavio je u ovom delu igre 11:9.

- Slab set za Petea, 11:4 za Brazil i to je 2:0.

- Ne uspeva Pete u prvom setu, Kalderano ga osvaja rezultatom 11:9. Spasio je dve set lopte, ali ne i treću.

- Počeo je meč Kalderana i Žolta Petea. Kalderano je najbolji igrač Brazila i on mora da slavi da bi sačuvao Brazilce u ovom meču.

- BRAVO BRAVO BRAVO! Pobeda za Levajca 15:13 i to posle tri spasene meč lopte! Vodimo protiv šeste najbolje reprezentacije sveta! Još jedna pobeda nam je potrebna za plasman u četvrtfinale!

- Ponovo drama, 11:6 za Brazilca. To je 2:2 u setovima i opet gledamo peti set. Kao da se Jevtović umorio...

- Ponovo 11:8, ali za Cuboija, koji smanjuje prednost Jevtovića na 2:1 u setovima. I dalje se čeka taj jedan do pobede...

- Ma odlično, evo i drugog seta. Ponovo 11:8 dobija Jevtović, na dobrom je putu da nam donese novu pobedu.

- Odličan početak, Jevtović dobija prvi set 11:8. Potrebna su mu još dva.

- Sledi meč Marka Jevtovića i Gustava Cuboija, dvojica igrača koji su igrali i dubl meč. Nadamo se da će ponovo Jevtović biti ponovo na pobedničkoj strani.

- Nije uspeo Levajac, poraz 2:3 i sada je 1:1 u pobedama. Kalderano je na kraju slavio 11:8, 11:13, 11:5, 10:12 i 11:5. Sjajna borba 19-godišnjeg Banjalučanina protiv iskusnog Brazilca.

- Ma bravo, 2:2 u setovima! Sjajni Levajac uspeva da iskoristi drugu set loptu i slavi 12:10. Sada se igra odlučujući peti set.

- Ubrzao je Kalderano i dobija treći set 11:5. Nije ovde Levajac imao nikakvu šansu, 2:1 za Brazil u ovom meču.

- Bravo za Levajca, 13:11 i to je sada 1:1 u setovima. Imao je dve set lopte, nije ih iskoristio, pa je morao da spasi jednu set loptu Kalderana, ali uspeva da na kraju osvoji set.

- Šteta, Levajac gubi prvi set 8:11. Držao se vrlo dobro do 8:8, ali onda Brazilac Kalderano pokazuje iskustvo.

- Sledeći je meč singla između Dimitrija Levajca i Uga Kalderana.

- Ma sjajno! Srbija je slavila 3:1 u setovima i vodi 1:0 u pobedama. Jevtović i Pete su se odlično pokazali, očigledno su daleko iskusniji od Gustava Cuboija i Vitora Išija - 11:7, 11:9, 8:11, 11:8.

- Uzvraćaju Brazilci sa 11:8 u trećem setu. Još jedan nam treba da upišemo prvu pobedu.

- Sjajno, Srbija vodi 2:0. Vratili smo se iz zaostatka i slavili 11:9.

- Dobar početak, 11:7 prvi set za srpski tim, vodimo 1:0 u setovima. Igra se na tri dobijena seta.

- Prvi meč koji ćemo gledati je dubl Jevtović/Pete - Cuboi/Išij