Još nije dobro

"HAMILTONE, DA LI TI JE DOBRO?" ISPLIVAO SNIMAK NA KOJEM JEDVA STOJI: Šampionu pozlilo kraj staze, svi zabrinuto gledali

Autor Mladen Šolak

As Mercedesa se loše osećao posle trke i priznao je da mu nije bilo dobro. Osetio je problem koji "vuče" kroz čitavu godinu i zbog kojeg mu je na Hungaroringu bilo teže nego na ijednoj trci do sada.

Luis Hamilton (36) osvojio je treće mesto na Hungaroringu, a onda se na pobedničkom postolju pojavio u zabrinjavajućem stanju.

Aktuelni šampion Formule 1 jedva se popeo na drugo mesto na podijumu i to uz pomoć pobednika, Francuza Estebana Okona.

Tu je bio u drugoplasirani Sebastijan Fetel, koji je tokom noći diskvalifikovan, pa je zbog toga ostao i bez druge pozicije i bez bodova.

Pogledajte trenutak očigledne slabosti Luisa Hamiltona.

Luis Hamilton se oseća loše na Hungaroringu
Izvor: YouTube/F1 AudioBook

Posle trke, on je otkrio da se još nije potpuno oporavio od korone i da je zbog toga osetio umor i vrtoglavicu u Mađarskoj.

Tokom trke morao je da uloži ogroman fizički napor da se posle loše odluke tima sa poslednjeg mesta plasira među prva tri i da završi na podijumu, do kojeg je jedva stigao na nogama.

"Čitave godine se borim sa svojim zdravljem posle onoga što se dogodilo na kraju prošle (kada je bio zaražen koronom). Ta borba i dalje traje. Zaista imam jake vrotglavice i sve mi se zamutilo na podijumu", rekao je on.

"SVE JE ZBOG KORONE"

Trka u Hungaroringu bila je veoma zahtevna jer je bila velika temperatura, a Hamilton je uveren da je osetio teškoće zbog "produžene korone":

"Ni sa kim nisam pričao o ovome, ali mislim da je to u pitanju. Sećam se nuspojava koje sam imao. Trenirao sam drugačije od tada i nivoi umora koje od tada osećam su drugačiji. Pokušavam da se pripremam i da budem najbolji što mogu. Ko zna šta je bilo danas. Možda je u pitanju hidratacija. Nešto slično sam osetio na Silverostounu, ali ovo je mnogo teže bilo", dodao je Hamilton.

Britanac će imati vremena da se do kraja avgusta odmori i pripremi za sledeći izazov - trku u Belgiji 29. avgusta.