IDEMO PO MEDALJU!

SRBIJO, USKORO NAVIJAMO ZA MEDALJU: Sebić kao ČETVRTI u finalu streljaštva, poznato kad puca za odličje!

Autor Nebojša Marković

Imali smo polovičan učinak u kvalifikacijama puške trostav sa 50 metara, a iako Stefanović nije uspeo, Milenko Sebić jeste - u finalu je.

Izvor: MN Press

Srbijo, i danas ćemo imati priliku da navijamo za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama. Milenko Sebić plasirao se u finale streljaštva u disciplini 50m puška trostav!

Naš strelac zauzeo je čak četvrto mesto u kvalifikacijama i gledaćemo ga u finalu od 9.50 časova, dok je Milutin Stefanović bio daleko od plasmana među osam najboljih.

Završene su kvalifikacije u Tokiju, a Srbija je imala polovičan učinak. Strelac Milutin Stefanović je bio okončao kvalifikacije na 23. poziciji, ali Milenko Sebić je završio na skoro tačno 20 "stepenika" višem mestu pa će Srbija imati predstavnika u finalu.

Sebić je jedan od osmorice koji će kasnije u ponedeljak pucati u finalu, a završio je sa samo tri kruga manje od prvoplasiranog Rusa Sergeja Kamenskija.

Srpski strelac je bio skoro savršen u drugoj seriji, odnosno tokom ležanja, jer je "upucao" 399 od mogućih 400 krugova. Na kraju je 1.180 krugova bilo dovoljno za četvrto mesto, a zanimljivo je da će u finalu biti i dvojica Hrvata - Milan Maričić je bio na petom, a Petar Gorša na sedmom mestu.

Finale je u ponedeljak od 09.50 časova.