PRATITE UŽIVO!

SRBIJA OSVOJILA NOVU MEDALJU: Sebić "upucao" bronzu u Tokiju!

Autor Nebojša Marković

Milenko Sebić je uspeo da napravi rezultat karijere i osvoji bronzanu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Izvor: MN Press

Srbija je osvojila petu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Milenko Sebić je osvojio bronzanu medalju u streljaštvu, u disciplini 50m malokalibarska puška trostav nakon sjajnog pucanja u završnici!

Srbija je tako osvojila drugu medalju u streljaštvu u Tokiju, posle srebra Damira Mikeca, a sve nakon vrlo uzbudljivog takmičenja.

Sebić je posle prva dva stava bio na šestom mestu i nisu mu se davale velike šanse da do kraja stigne do medalje, ali zadržao je mirnoću dok su njegovi rivali kiksirali i tako je stigao do trećeg mesta pred poslednji pucanj.

Pogodio je tada 10.0 krugova i time imao sasvim dovoljno poena da ostane na trećem mestu, koje mu donosi olimpijsku medalju!

Na kraju je zlatnu medalju osvojio Kinez Čanghong Žang i to sa svetskim i olimpijskim rekordom od 466.0 krugova. Srebro pripada Rusu Sergeju Kamenskijem sa 464.2 kruga, a onda i bronza za našeg Sebića.

Norvežanin Heg je bio četvrti, dok su Hrvati Petar Gorša i Miran Maričić zauzeli peto, odnosno šesto mesto. Jurij Šerbacevič iz Belorusije je sedmi, a Ukrajinac Sergej Kuliš.

PRATITE UŽIVO DEŠAVANJA:

- Izvanredno finale Olimpijskih igara za Sebića! Počeo je na šestom mestu poslednji od tri stava u trostavu, a onda su redom ostali počeli da kiksiraju, dok je Sebić ostajao miran! Na kraju 448.2 kruga u disciplini 50m MK puška trostav!

- Gotovo je - MILENKO SEBIĆ JE I ZVANIČNO OSVOJIO BRONZANU MEDALJU U TOKIJU!

- MEDALJA ZA SRBIJU! MILENKO SEBIĆ JE OBEZBEDIO BRONZU SRBIJI

-Sada se puca po jedan hitac, a Sebić je upucao 10.5, njegov rival Heg samo 9.5 krugova. To je odlično, ima 1.3 kruga više od Norvežanina, a Hrvat Maričić sada ispada kao šestoplasirani.

- Ukrajinac Kuliš završava osmi, a Šerbacević iz Belorusije kao sedmi. Obojica ispadaju, a Hrvati Maričić i Gorša su preživeli!

- Sebić je treći! Sebić je treći posle jednog očajnog hica Norvežanina Hega! Beži mu samo 0.3 kruga, ali nalazi se na trećoj poziciji srpski strelac!

- Sebić je pucao 50.1 u ovoj seriji, a posle velikog kiksa Belorusa i Ukrajinca, sada je srpski strelac na četvrtom mestu! Belorus je imao hitac 6.6, dok Ukrajinac nije uspeo da ispali svih pet metaka, isteklo mu je vreme, pa je pao na poslednje mesto!

- Dakle, slede dve serije od po pet metaka, a onda dva najslabija takmičara ispadaju. To su za sada dvojica hrvatskih takmičara, a nadamo se da će Sebić sada zablistati i približiti se borbi za medalje.

- Ovako sve izgleda pred stojeći stav i presudnih 10 metaka, pre nego što se počne sa eliminacijom takmičara:

Izvor: RTS / Printscreen

- Sada nešto slabija serija, 51.7 krugova za Sebića. Time se završava ležeći stav, a Sebić ostaje na šestom mestu sa 2.6 krugova manje od trećeplasiranog Šerbaceviča.

- Sjajna druga serija za Sebića, 52.5 kruga iz pet hitaca. Ipak, Sebić pada na šesto mesto jer je Norvežanin imao 53.1, pa je sada za 0.4 kruga ispred njega.

- Sebić stiže do 51.6 u prvoj seriji ležećeg stava i ostaje na petom mestu. Sada zaostaje 2.4 kruga za trećeplasiranim Belorusom. Jedan hitac ispod 10 je imao naš strelac.

- Sada sledi kraća pauza da se takmičari pripreme za ležeći stav. Sebić je peti posle klečećeg i ima 153.1 krug, što je 2.5 krugova manje od vodećeg Žanga i 1.6 krugova manje od trećeplasiranog Ukrajinca Kuliša. Sebić je u ležećem stavu bio najbolji u kvalifikacijama i nadamo se da će to ponoviti u finalu.

Izvor: RTS / Printscreen

- Najslabije je Sebić pucao u trećoj seriji klečećeg stava. Dva hica ispod 10.0 nisu uopšte idealni za ovaj nivo takmičenja. Zbog toga je na deobi petog mesta posle klečećeg stava. Sada ide ležeći stav, Sebićev omiljeni.

- Sada je treći Sebić sa 1.1 krugom manje od prvoplasiranog Šerbaceviča iz Belorusije. Još jedna serija u klečećem stavu je pred nama.

- Dobar početak, Sebić je drugi sa 51.9 posle prve serije od pet metaka u klečećem stavu. Još dve takve serije, pa se prelazi na ležeći stav.

- Finale počinje, osam najboljih u disciplini 50m MK puška trostav. Prvo klečeći, potom ležeći, a onda i stojeći stav.

- Sebić je pucanjem u kvalifikacijama pokazao odličan kvalitet. Četvrto mesto najavljuje borbu za medalju.

- Budite uz MONDO, pratićemo uživo finale koje počinje u 9.50 časova.

Srbija je tako osvojila drugu medalju u streljaštvu u Tokiju, posle srebra Damira Mikeca, a sve nakon vrlo uzbudljivog takmičenja.