Idemo!

ODBOJKAŠICE ZNAJU PUT DO MEDALJE: Pobedile ih tri puta pred Tokio, sad moraju opet za JEDINO ZLATO koje im fali!

Autor Dušan Ninković

Reprezentacija Srbije cilja olimpijsko zlato, a sada zna i koga treba da eliminiše.

Izvor: MN Press

Odbojkašice Srbije će protiv starog rivala voditi borbu za olimpijsko polufinale!

Saznali smo kompletan žreb za završnicu turnira u ženskoj odbojci, a prva prepreka Srbije u nokaut fazi biće Italija! Izabranice Zorana Terzića moraće da krenu ka odličju preko tima protiv kog su se pripremale za Olimpijske igre.

Srbija i Italija su u nekoliko dana pred put u Tokio odigrale tri prijateljska meča u hali na Banjici, a naše devojke su u Beogradu bile ''loš domaćin''. Rezultat svih susreta bio je 3:2 za Srbiju, dok je selektor Terzić imao priliku da protiv jakog tima isproba neke nove taktičke varijante.

Italija je godinama jedna od najboljih timova u Evropi i reprezentaciji Srbije uopšte neće biti lako. Iako su u Tokio stigle kao dvostruke šampionke Evrope i aktuelne prvakinje sveta, odbojkašice Srbije će morati da se pomuče već u četvrtfinalu.

Odbojkašice Italije predvodi sjajna Paola Egonu, jedna od najboljih na svetu, a u grupnoj fazi zabeležile su tri pobede i dva poraza. to je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli B grupe, isto mesto koje je naš tim imao u A grupi.

Voljom žreba odlučeno je da potencijalni rival bude bolji tim iz meča SAD i Dominikanske republike, koju je naša reprezentacija lako savladala na početku turnira.

U drugoj polovini žreba najveći favorit za plasman u finale biće Brazil, koji je savladao našu selekciju u grupnoj fazi, a nokaut mečevi igraće se bez Kineskinja, koje su šokantno završile takmičenje već u grupnoj fazi.