ALAL VERA!

LUDA TRKA! TRČALE 2 NAJBRŽE ŽENE IKADA: Obe srušile svetski rekord u Tokiju - Amerikanke "letele" za pamćenje! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Amerikanka Sidni Laflin je sa samo 21 godinom oborila sopstveni svetski rekord u trci na Olimpijskim igrama koja će ostati upisana u istorijske knjige!

Izvor: twitter/@ScepanCar

Videli smo u utorak neverovatno finale u trci na 400 metara s preponama kada su u muškoj kategoriji dvojica trkača ostvarila rezultat bolji od dotadašnjeg svetskog rekorda.

A sada su sve to ponovile i dame - u izvanrednoj trci, Sidni Meklaflin postala je olimpijska šampionka uz novi najbolji rezultat svih vremena!

Sjajna mlada američka trkačica, 21-godišnja Meklaflin, ovojila je zlatnu medalju pošto je 400 metara s preponama istrčala za 51.46 sekundi, čak 44 stotinke brže nego što je bio je bio njen prethodni svetski rekord od 51.90.

Na drugom mestu je završila olimpijska šampionka iz Rija Dalila Muhamed, 10 godina starija trkačica, koja je trčala 51.58 sekundi. To je takođe brže nego dosadašnji rekord, ali Amerikanki ni to joj nije bilo dovoljno da odbrani zlatnu medalju od pre pet godina.

Na trećem mestu, do bronzane medalje, stigla je Holanđanka Femke Bol, a ona je postavila evropski rekord rezultatom 52.03 sekunde.

Evo kako je izgledala ta trka:

Meklaflin je tako postavila treći svetski rekord u atletici na ovim Olimpijskim igrama, pošto je osim u dve discipline na 400 metara prepone, rekord postavila i Venecuelanka Hulimar Rohas u troskoku.