SVAŠTA!

BIZARNO! NAJBRŽA ŽENA SVETA OSTALA BEZ INSTAGRAMA ZBOG TV PRAVA: Postala olimpijska šampionka, a onda je suspendovali!

Autor Nebojša Marković

Sprinterka sa Jamajke Elejn Tompson Era je pobedila na 100 i 200 metara, a jedan potez ju je koštao blokiranja na društvenoj mreži.

U modernom sportu je svašta moguće, pa da i dvostruka olimpijska šampionka u Tokiju bude blokirana na Instagramu iz banalnog razloga.

Najbrža žena na svetu Elejn Tompson Era ima problem sa vlasnicima TV prava, a sve jer je na društvenoj mreži podelila snimke trka u kojima je trijumfovala!

Tompson Era je bila pobednica trka na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama, osvojila je dve zlatne medalje za Jamajku, a onda ju je šokirala odluka Instagrama.

Sprinterka je podelila video snimke tih trka na svom profilu, što je očigledno smetalo vlasnicima TV prava, pa je njen profil sa 310.000 pratilaca bio suspendovan.

"Blokirana sam na Instagramu jer sam podelila snimke dve trke, a da nisam imala prava na to", napisala je sprinterka sa Jamajke na Tviteru.

Tompson Era će imati priliku da osvoji još jednu medalju na Igrama u Tokiju, pošto će se u četvrtak i petak takmičiti u štafeti 4x100 metara.

Zanimljivo je da su organizatori Olimpijskih igara inkasirali 4.38 milijardi dolara za prodaju TV prava, pa očigledno ni šampionka Tompson Era ne sme da pokaže svetu da je najbolja.