TUŽNI I RAZOČARANI

NIJE MI DO ŽIVOTA, A MORAMO DA IGRAMO BESMISLENE MEČEVE! Selektor Hrvatske ljut, ovo je KRAJ velike generacije!

Autor Nemanja Stanojčić

Selektor hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak razočaran posle poraza od Mađarske. Tim neuspehom, po svemu sudeći došao je kraj sastavu koji je prethodnih godina postigao mnogo.

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Hrvatske i definitivno neće osvojiti medalju na Olimpijskim igrama.

U četvrtfinalu su izgubili od Mađarske (15:11) što znači da ih čeka borba za plasman od petog do osmog mesta.

Posle oproštaja od olimpijske medalje, vicešampioni iz Rija nisu mogli da sakriju razočaranje. Ni igrači, ni selektor Ivica Tucak (51).

"Nismo uspeli, stali smo na najvažnijem koraku. Nismo bili dovoljno dobri protiv ovako dobrog protivnika. Žao nam je svima, borili smo se, dalje nismo prošli. Teško je odmah analizirati sve. Tužan sam, razočaran sam. Prelomila su dva gola krajem druge četvrtine, posle smo promašili veliki broj šansi", rekao je Tucak.

Ni njemu ni "barakudama" se ne igra više, ali ne mogu da odustanu.

"Teško je sada analizirati sve. Nije mi do života, a kamoli do igranja ovih utakmica koje nemaju nikakvog smisla i koje nas čekaju. Dolazi smena i kraj jedne generacije koja je mnogo toga napravila. Videćemo šta dolazi", poručio je Tucak.

Izvor: MN Press

U neslavno završenom olimpijskom ciklusu Hrvati su beležili odlične rezultate, a u prvoj godini posle Rija, 2017, postali su šampioni sveta u Budimpešti, a dve godine kasnije bili su bronzani na istom takmičenju u Gvangdžuu.

Takođe, na Evropskom prvenstvu u Barseloni 2018. bili su bronzani i generalno su održali kontinuitet dobrih rezultata iz godine u godinu, iako su krajerm 2017. ostali bez svog lidera i tada zvanično najboljeg vaterpoliste sveta Sandra Sukna, koji je zbog problema sa srcem završio karijeru sa samo 27 goodina.