Uh...

SKANDAL U TOKIJU! BRAZILKA RAZBILA SRBIJU DOPINGOVANA? Izbacili je sa Olimpijskih igara pred meč polufinala!

Autor Nikola Lalović

Velika se prašina podigla oko Tandare Kaiksete!

Izvor: Profimedia

Veliki skandal izbio je na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je korektorka brazilske odbojkaške reprezentacije Tandara Kaikseta suspendovana zbog mogućeg dopinga!

Brazilke koje se od 14 časova sastaju sa Južnom Korejom moraće bez nje da odigraju polufinale, a otkrilo se da je "potencijalni anti-doping prestup" napravila još 7. jula, mnogo pre početka olimpijskog turnira!

Iskusna 32-godišnja Kaisketa nije još želela javno da komentariše odluku, a čeka se da se vidi odluka MOK-a ukoliko se ispostavi da je brazilska anti-doping agencija zaista našla nedozvoljene supstance kod Kaiksete. 

Ona je jedna od najboljih brazilskih odbojkašica, a u pobedi nad Srbijom od 3:1 bila je ubedljivo najbitnija karika tima. Taj meč se igrao 31. jula, dakle više od tri nedelje nakon spornog testa, a Kaikseta je uzela čak 19 poena!

Za sada je iskusna korektorka samo udaljena iz Tokija i vraćena u Brazil, a ne zna se kakve bi posledice po celu reprezentaciju mogle biti ukoliko se zapravo potvrdi da je ona pozitivna na nedozvoljene supstance.