Ostali sportovi

FRANCUZI ŠAMPIONI I U RUKOMETU - KARABATIĆEVO TREĆE ZLATO NA IGRAMA! Nestvarna dominacija šampiona i OSVETA za Rio

Autor Mladen Šolak

Ponovo su uspeli i osvojili olimpijsko zlato.

Kakav dan za Francusku!

Posle prvog, istorijskog zlata u odbojci, "trikolori" su postali prva rukometna reprezentacija je tri puta postala olimpijski šampion.

U velikom finalu protiv Danske, Nikola Karabatić i drugovi slavili su rezultatom 25:23, zbacili aktuelnog olimpijskog prvaka i osvojili još jedno zlato.

Prethodno su bili olimpijski šampioni u Pekingu 2008. i u Londonu 2012, dok su u Riju u finalu izgubili od tima kome su se danas osvetili.

Zanimljivo je to da je čak 15 igrača iz tog finala i ove subote igralo u borbi za zlato, uključujući i legendarnog danskog bombardera Mikela Hansena, koji je dao devet golova i postao najbolji strelac u istoriji olimpijskih turnira sa ukupno 61 pogotkom.

Naravno, i u ovom uspehu ogroman doprinos pobedi dao je Nikola Karabatić (37) sa bratom Lukom, a jedan podatak posebno pokazuje koliko je Nikola značajan za to što su "trikolori" tako dominantna rukometna sila.

Od svojih 12 zlata, Francuzi su bez večnog Nikole Karabatića osvojili samo 10. Od svoja dva srebra, bez njega su osvojili samo jedno.