DIVNA VEST

MAJA SE RASPLAKALA, PA NAS OBRADOVALA - IGRAĆE I U PARIZU? Tamo će mi biti 40. rođendan, sve se nekako poklapa!

Autor Milutin Vujičić

Maja Ognjenović razmišlja da odloži "zbogom" reprezentaciji Srbije i da nastupi na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije obradovala nas je rano jutros osvajanjem bronzanog odličja u Tokiju, čime je na savršen način otpočeo poslednji takmičarski dan za naše sportiste na Olimpijskim igrama.

Dok čekamo da vidimo da li će vaterpolisti doneti zlato ili srebro, odbojkašice su nas obradovale bronzom i tako je Srbija došla do devet medalja - nadmašivši tako rekord iz Rio de Žaneira. Rasplakale su se naše odbojkašice na kraju meča, bilo je mnogo emocija, ali su još jednom pokazale da na njih možemo da se oslonimo.

"Nije bilo lako oporaviti se posle poraza od Amerikanki u polufinalu, jučerasnji dan bio je težak, trening, plus ovaj jutarnji termin, ali presrećni smo", rekla je kapitenka Maja Ognjenović.

"Bronza je kao kuća i sada da u lepoj atmosferi nastavimo pripreme za Evropsko", rekla je ona posle rutinske pobede 3:0.

Ono što je lepa vest je da je Maja nagovestila da će nastaviti da nosi dres reprezentacije Srbije i posle ovih Olimpijskih igara, poručivši u razgovoru sa srpskim reporterima da će "brzo" i Igre u Parizu, kao i da nije loše da u prestonici Francuske proslavi 40. rođendan.

"Imam pregovore za Pariz", rekla je Maja Ognjenović i dodala:

"Stvarno je blizu, pa baš ne znam. Biće mi tamo 40. rođendan, sve se nekako poklapa da idem. Više sam za da, ali videću".

"Ne mogu da kažem da nismo očekivali medalju, ali medalja je uspeh. Mora se priznati da nam je nedostajala Brankica, većina tereta pala je na Tijanu, ali smo pokazale da možemo da igramo kao tim i zato je ovaj rezultat došao kao posledica mukotrpnog timskog rada", rekla je Maja Ognjenović srpskim izveštačima u Tokiju i dodala da su zaslužile pravi doček u Beograd.

Tijana Bošković, koja će naredne dve sezone biti u istom klubom sa Majom, kaže da će dati sve od sebe da utiče na njenu odluku.

"Daću sve od sebe da je ubedim. Potrudiću se, zajedno ćemo igrati još dve narodne sezone u klubu. Daću sve od sebe da utičem na nju", ispričala je najbolja odbojkašica sveta, a nadamo se da će biti uspešna u tome kao što je i inače u sportu.