Kapa dole, majstore

OVO ŠTO SMO URADILI IMA SAMO U NOVINAMA I NA TV-U! Srbija ima i najboljeg GOLMANA Olimpijskih igara: Ne mogu da verujem!

Autor Mladen Šolak

Bane je bio kao hobotnica među stativama.

Legendarni srpski golman Branislav Mitrović blistao je od zadovoljstva i od emocija dok je sa ostatkom tima u nedelju ujutru primao olimpijsko zlato u Tokiju.

Srpski vaterpolisti napravili su istorijski rezultatu Japanu, a pouzdani čuvar mreže dao je ogroman doprinos tom uspehu.

Njegove sjajne igre nagrađene su i velikim individualnim priznanjem, jer je deo idealnog tima Igara, zajedno sa Filipom Filipovićem - najboljim igračem turnira.

Kao i u Riju i kao i nebrojeno puta pre i posle toga, Bane je bio bedem među stativama srpskog gola i "pogurao" je ekipu ka najvišem podijumu.

"Dvostruki smo olimpijski šampioni. To su stvari o kojima sam samo čitao u novinama ili gledao na televiziji. Ne mogu da verujem da se ovo nama upravo događa. Mislim da će mi se sve 'sabrati' narednih dana", dodao je Mitrović."

Visoki Novosađanin dodao je da je prava retkost da neki tim bude toliko uspešan.

"Bilo je veoma teško i ne događa se često da neki tim osvoji uzastopna zlata".

Sportski, on je poslao poruku i rivalima iz finala.

"Hoću da čestitam i Grcima. Imali su najbolji turnir u istoriji, ali srećan sam što smo na kraju mi pobedili", dodao je golman koji je takođe u grupi veterana koji su danas završili karijeru u reprezentaciji.