ENTUZIJAZAM JE TU

MAJA ŽELI DA IDE I NA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Čast je igrati za Srbiju, volela bih to i u Francuskoj, ali...

Autor Nemanja Stanojčić

Maja Ognjenović ima želju da bude deo tima i za tri godine u francuskoj prestonici...

Izvor: MN Press

Stigle su bronzane odbojkašice u Beograd! Dočekane su na aerodromu "Nikola Tesla".

Posle kratke proslave po izlasku iz aviona je usledila tradicionalna konferencija za štampu i odgovaranje na pitanja medija.

Prva je reč dobila Maja Ognjenović, kapiten nacionalnog tima.

"Hvala što ste u ovakvim okolnostima uspeli da nam priredite doček. Što se samog turnira tiče, nije bio ni malo lak. Pre nego što smo krenuli u Tokio, pričali smo o našoj grupi, četvrtfinalu, ciljevima i ambicijama. Samo mi znamo sa kakvim preprekama smo se susretali na putu do bronze. Iako je za nijansu rezultat u odnosu na Rio lošiji, mislim da ova bronza stvarno sija kao zlato zbog svih okolnosti", rekla je Maja.

Nije želela da ulazi u detalje.

"Ne bih sada preterano govoroila o negativnim stvarima. Sam taj turnirski sistem, grupa, Italija, pa poraz od Amerike koji smo teško podneli. Srećni smo i ponosni što smo uspeli da zabeležimo ovakav istorijski rezultat. Videla sam Terzinu izjavu da je ovo tim koji piše istoriju ženske odbojke i privilegija je biti deo istog."

Novinari su imali samo jedno pitanje za nju. Ono glavno - hoće li biti deo nacionalnog tima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine?

"Imajući u vidu da sam 2016. godine dala jednu izjavu koja je izvučena iz konteksta kada su novinari najavili moj završetak karijere, kada nisam razmišljala o tome, rešila sam da se poigram. Volela bih da budem deo tima 2024. godine. U ovom momentu je nerealno razmišljati o tome. Nalazim se u takvim godinama, volela bih, čast je igrati za Srbiju, ali je prerano za priču o tome. U šali sam rekla da sam u pregovorima i da je to bilo na nivou neke šale. Ima vremena da se razmišlja na tu temu", ostala je misteriozna Maja Ognjenović.

Tada će proslaviti 40. rođendan, ali bi svi voleli da je vide u dresu Srbije i u Francuskoj.