U ČEMU JE TAJNA?

HRVATI U ČUDU - ZAŠTO SU SRBI NAJBOLJI NA SVETU, A MI PETI? Komšije priznale frustracije - Pa pobedili smo ih u grupi!

Autor Nebojša Marković

"Ne frustrira nas to jer zavidimo Srbima", navodi se u analizi neuspeha vaterpolo selekcije Hrvatske na Olimpijskim igrama

Vaterpolo reprezentacija Srbije na spektakularan način je završila Olimpijske igre u Tokiju - iako im mnogi nisu davali šansi, oni su u dva sjajna meča savladali Špance u polufinalu, a potom i Grke u finalu i tako odbranili zlato iz Rio de Žaneira.

Čak sedmorica igrača su se oprostila od reprezentacije na najbolji mogući način, a za to vreme, u Hrvatskoj se pitaju zašto su Srbi prvi, a oni tek peti u Tokiju.

U analizi "Večernjeg lista", navodi se da su vaterpolisti Srbije osvojili poslednje zlatno odličje na 32. Olimpijskim igrama, obazirući se i da su se Grci držali do rezultata 10:10.

"Ali potom su Srbi u silovitom finišu još jednom dokazali da su najbolji na svetu", počinje osvrt hrvatskog lista na vaterpolo turnir.

"A Hrvatska je peta, što je uzrok još jedne frustracije za nas. Ne zato što zavidimo Srbima, nego zato što su to ekipe otprilike podjednakog kvaliteta. Bili smo i finalisti na prethodnim igrama. Uostalom, Hrvatska je u grupi pobedila Srbiju 14:12", navodi se u tekstu.

Autor teksta Anton Filić postavlja pitanje da li bi trebalo promeniti selektora hrvatske reprezentacije.

"Mi smo svoj stav izneli: (Ivica) Tucak nas nije uverio da zaslužuje i treći olimpijski ciklus. Ionako je selektor s najdužim stažom na toj poziciji, godinu dana duže i od velikog Ratka Rudića. Priliku treba pružiti i drugima", navodi se u tekstu i napominje da Hrvatska u ovom trenutku ne drži nijedan naslov u vaterpolu.

"Podsetite se da smo se mi jedva kvalifikovali za Tokio, provukli smo se kroz iglene uši. Iako volimo sebi da tepamo da smo vaterpolo velesila, u ovom trenutku ne držimo nijedan naslov", stoji u analizi neuspeha vaterpolo selekcije Hrvatske.