FANTASTIČNO!

VELIKO POJAČANJE ZA SRBIJU! Fenomenalne vesti za Đeronu i rukometnu reprezentaciju - "ukrali" su ga Mađarima

Autor Nemanja Stanojčić

Toni Đerona je oduševljen, Uroš Borzaš se priključuje nacionalnom timu

Izvor: MN Press

Potvrda je stigla! Sada je i zvanično. Uroš Borzaš može da igra za rukometnu reprezentaciju Srbije.

Levi bek francuskog Tuluza je igrao u mlađim selekcijama Mađarske, ali je oduvek ima oveliku želju da zaigra za srpski tim.

Već je bio na spisku selektora Tonija Đerone u martu, u junu je debitovao na prijateljskim mečevima sa Severnom Makedonijom.

Sada su sve prepreke otklonjene i može da igra i na zvaničnim utakmicama.

"Dobio sam informaciju da sada i zvanično mogu da igram za Srbiju. San se ostvaruje. Hvala Bogu i svim ljudima iz Saveza koji su na tome radili", rekao je Borzaš.

Ne krije ponos.

"Što se tiče nastupa protiv Severne Makedonije i uopšte mog dolaska u reprezentaciju Srbije, mogu da kažem da sam zahvalan što sam tu, zahvalan timu koji me prihvata, a kakva će moja uloga u koncepciji stručnog štaba biti, tu sam da uradim najbolje što mogu i više od toga."

Jedva čeka da zaigra u dresu "orlova".

"Posle današnje potvrde da mogu da nastupam za reprezentaciju i zvanično, mogu samo da kažem da sve ono što reprezentacija Srbije od mene kao sportiste i čoveka bude tražila, tu sam. Ja živim svoj san! Nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora i biti u sastavu za Evropsko prvenstvo 2022, te tako pomoći ekipi", zaključio je Borzaš.