Ostali sportovi

SRPSKI VATERPOLISTI KOD PATRIJARHA PORFIRIJA: Osvojili zlato, zahvalili se Bogu, pa dobili ogromnu čast! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Osvajači zlatne medalje iz Tokija nakon prijema ostali i na svečanom ručku kod patrijarha.

Izvor: RTS/Printscreeen/MN Press

Zlatni momci iz Tokija obradovali su nas po ko zna koji put, a nakon mečeva tokom kojih smo grickali nokte i navijali zahvaljivali su se Bogu. Dušan Mandić je to uradio nakon polufinala protiv Španije, a Stefan Mitrović nakon finalne pobede nad Grčkom.

Vaterpolisti Srbije veliki su vernici, pa su predvođeni kapitenom Filipom Filipovićem, jednim od najboljih u istoriji ovog sporta, bili gosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija.

Čovek koji je u februaru 2021. godine izabran na najvišu poziciju u hijerarhiji Srpske pravoslavne crkve učinio je veliku čast vaterpolo reprezentaciji.

Patrijarh srpski Porfirije organizovao je prijem i svečani ručak za vaterpoliste Srbije koji su na Olimpijskim igrama u Tokiju stigli do zlatne medalje i tako ponovili uspeh iz 2016. godine, kada su najbolji bili u Rio de Žaneiru.

Zbog ovog svečanog ručka Filip filipović nije stigao na gostovanje tokom kog je Branislav Mitrović otkrio da reprezentativna karijera za njega nije gotova, i da će od selektora zavisiti da li ide u Pariz za tri godine.

Zajednička fotografija srpskih vaterpolista i patrijarha pojavila se na njegovom zvaničnom Instagram nalogu. Patrijarh Porfirije juče je nalog na ovoj društvenoj mreži, a slika sa zlatnim momcima iz Tokija jedna je od prvih objava.

Pogledajte kako je izgledao prijem kod patrijarha: