PORODIČAN OKRŠAJ

TIJANA SA SRBIJOM PROTIV SESTRE NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Dajanu Bošković ne znate - igra za "komšije" i stiže u Beograd!

Autor Nebojša Marković

Naša najbolja odbojkašica će na startu Evropskog prvenstva u Beogradu imati za protivnicu rođenu sestru.

Izvor: MN Press/Instagram/dboskovic17/Printscreen

Odbojkašice Srbije napravile su veliki uspeh osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a već za šest dana očekuje ih početak Evropskog prvenstva koje će delimično biti održano i u Beogradu.

I već na startu biće to neobičan okršaj - najbolja odbojkašica Srbije Tijana Bošković (24) odmeriće snage protiv svoje sestre Dajane koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu!

Evropsko prvenstvo startuje 18. avgusta, a dan kasnije u Beogradu će igrati dve komšijske selekcije. Srpkinje brane evropsku krunu, a za odbojkašice BiH će to biti istorijski meč - prvi na smotri najboljih na Starom kontinentu.

Ali taj meč videće i okršaj sestara iz Bileće. Tijana Bošković je najbolja odbojkašica sveta koja je već godinama prva uzdanica Srbije. Tijana je osvajala i Svetsko prvenstvo kao i Evropsko, uz dve medalje sa Olimpijskih igara, a u Tokiju je nedavno bila i najbolja korektorka.

Ipak, s druge strane mreže biće njena sestra Dajana, koja je tri godine starija. Ona je svojevremeno otišla na koledž u SAD, a posle završetka studija je rešila da nastavi da igra odbojku.

Ovo će biti prvi put da se sestre Bošković susreću u meču reprezentacija, ali su se već jednom prilikom nadmetale u klupskoj odbojci. Tijana igra za turski Ezačibaši, dok je Dajana u turskom Kuzejboruu, pa je u toj zemlji došlo i do zanimljivog duela.

"Ovaj meč je bio poseban za mene. Bio je to prvi put da igram protiv sestre Dajane. Bilo je veoma uzbudljivo i osećala sam se ponosno zbog toga", rekla je Tijana posle tog međusobnog duela turskim medijima.