ŠTETA

JOVANA NEĆE IMATI ŠANSU DA BRANI OLIMPIJSKO ZLATO! Molbe nisu uslišene, Parižani se ne predomišljaju - ništa od karatea

Autor Nemanja Stanojčić

Jovana Preković neće moći da brani zlato za tri godine u Francuskoj

Izvor: MN Press

Prvi put u istoriji Olimpijskih igara je karate bio deo najveće smotre sportista.

U ovom sportu je Srbija osvojila jednu od devet medalja. Jovana Preković je donela zlato našoj zemlji. Nažalost, priliku da to odličje brani neće imati u Parizu za tri godine.

U nedavnom intervjuu za MONDO je Jovana i sama rekla da ne veruje da će se organizatori predomisliti. Nažalost, bila je u pravu. Nisu pomogle ni molbe ni žalbe francuskog karatiste Stivena Da Koste, karate i zvanično neće biti deo Igara u Francuskoj.

"Vrata su definitivno zatvorena za karate. Naš cilj je da damo šansu i drugim sportovima i da privučemo mlađu populaciju", rekao je sportski direktor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Kit Mekonel.

Pogledajte i kako je izgledao doček za Jovanu u Beogradu:

Da Kosta je taj potez nazvao "finansijski motivisanim", što je MOK odmah demantovao.

"Da nam je novac cilj birali bismo sportove koji mogu da ispune stadione od 80.000 mesta. Tu su tradicionalni sportovi poput atletike, gimnastike, plivanja, dok će u Parizu biti pridodati brejkdens, penjanje, surfovanje i skejtbording".

Dao je i dodatno pojašnjenje zbog čega su baš ta četiri sporta odabrana.

"Hoćemo da privučemo omladinu i da napravimo pravi balans dodavanjem urbanih sportova i stvaranjem drugačije dinamike", zaključio je Mekonel.