Jedna od najboljih u timu

HRVATICA NAJLEPŠA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Srbija počinje borbu za 3. titulu, a Beograd čeka Nikolinu! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Devojka iz Zagreba igra na poziciji libera, ali je mnogo poznatija po lepoti.

Izvor: Instagram/nikolina.bozicevic

Počinje Evropsko prvenstvo za odbojkašice i Srbija će na njemu imati jasan cilj, da odbrani zlato sa prethodna dva turnira. Prva faza takmičenja održava se u četiri države i isto toliko gradov, a nastupiće i reprezentacija Hrvatske.

Njima se ne daju velike šanse da se nađu u samoj završnici, ali mlada ekipa Hrvatske ima svoje adute. Jedan od njih je Nikolina Božičević (26), po mišljenju mnogih najlepša evropska odbojkašica!

Rođena Zagrepčanka ima zlatnu medalju sa Mediteranskih igara sa nacionalnim timom, a njeno bogato iskustvo moglo bi da pomogne Hrvaticama u ostvarivanju ciljeva. Odbojka u njihovoj zemlji nije na vrhunskom nivou, pa bi i sam nastup na Evropskom prvenstvu značio za talentovane devojke koje kroz hrvatske ili neke manje poznate italijanske timove krče put ka uspehu.

Za razliku od njih, Nikolina igra u Rumuniji. Nakon početaka kariejre u rodnoj zemlji selila se u Mađarsku i Finsku, a od prošle godine je u CSU Galati, gde su svojevremeno igrale i brojne srpske odbojkašice. Maja Ognjenović, Stefana Veljković i Ivana Đerisilo samo su neka od velikih imena u istoriji ovog kluba.

Pogledajte fotografije prelepe Nikoline:

Reprezentacija Hrvatske biće jedan od domaćina Evropskog prvenstva koje počinje danas. Mečevi će se igrati u Zadru, a Hrvatice se nadaju plasmanu među četiri najbolja tima u grupi i dolasku u Beograd ili Plovdiv na završni deo šampionata, odnosno osminu finala.

Pored reprezentacije Hrvatske u Zadru će igrati Italija, Mađarska, Slovačka, Belorusija i Švajcarska.

Srbija će turnir početi u Beogradu, a večeras je na programu okršaj protiv Bosne i Hercegovine, za koju igra sestra Tijane Bošković.