Napred devojke!

MAESTRALNE SRPKINJE VELIČANSTVENO OTVORILE EVROPSKO PRVENSTVO! Tijana pobedila sestru, naše devojke dominiraju!

Autor Tamara Ranković

Srpske odbojkašice fantastično su počele Evropskom prvenstvo pobedom u Beogradu.

Odbojkašice Srbije odlično su ušle u  Evropsko prvenstvo pobedom od 3:0 (25:11,25:18,25;14) protiv Bosne i Hercegovine u Beogradu.

Naše devojke u sjajnom ritmu otvorile su meč i od starta držale su vođstvo koje devojke iz Bosne nisu uspevale da stignu.

Ubedljivim rezultatom 25:11 završen je prvi set u korist odbojkašica koje su odmah nakon osvojene bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju započele učešće na Evropskom prvenstvu.

Zanimljivo je da Tijana Bošković ovaj meč igrala je  protiv starije sestre Dajane koja nosi dres selekcije Bosne i Hercegovine.

Tokom drugog seta rivalke su imale prednost i delovale kako da su se "razbudile", ali Srpkinje su na vreme preokrenule i ponovo postale agresivinije. Nakon što su stigle prednost, krenule su naše odbojkašice u ritmu iz prvog seta i tako pri rezultatu 25:18 okončale i tu deonicu igre.

Tokom trećeg seta nije bilo neizvesnosti, naše devojke nisu se plašile ofanzivne igre i dominirale sve vreme. Protivnice nisu imale rešenje pa je utakmica završena ubedljivim rezulatom 25:14.

Naredni meč Srpkinje igraju u subotu protiv selekcije Francuske.