Veliko srce

KAPITEN SRBIJE PONOVO KOD PATRIJARHA! Vaterpolisti učestvuju u akciji SPC - Filipović uručio novčanu pomoć za Grke!

Autor Dušan Ninković

Srpski vaterpolisti pokazali humanost i pomogli narodu koji je ugrožen požarima.

Izvor: MN Press/RTS/Printscreen

Zlatni srpski vaterpolisti potvrdili su svoju dominaciju na Olimpijskim igrama, a sada su pokazalo veliko i humano srce. Odmah nakon Tokija bili su u poseti Patrijarhu srpskom Porfiriju, a sada je kapiten Filip Filipović sam posetio poglavara SPC.

Razlog za to bio je dobrovoljni prilog koji su naši zlatni momci sakupili, a koji će preko patrijarha biti prosleđen grčkim gradovima pogođenim velikim požarima koji su danima buktali u toj zemlji!

Heroji u bazenu, a ljudine i kada se vaterpolo utakmica završi.

Sada su se odlučili da novčano pomognu Grčku i tako se priključe akciji koju SPC sprovodi poslednjih nedelja, u cilju saniranja štete koju su izazvale nepogode. Srbija je i na drugi način pomogla, tako što je u vatrom zahvaćeno područje poslala vatrogasce i vatrogasna vozila.

Poznato je da su vaterpolisti Srbije veliki vernici, pa ne čudi što je kapiten nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama dva puta bio gost patrijarha. Tokom turnira u Tokiju Dušan Mandić i Stefan Mitrović su nakon mečeva i velikih pobeda iskazivali veliku zahvalnost Bogu.

''Danas mi je g. Filip Filipović, kapiten olimpijskih šampiona, vaterpolo reprezentacije Srbije, uručio izdašan prilog svojih saigrača namenjen pomoći grčkim gradovima stradalim u katastrofalnim požarima. Šampioni u sportu su i šampioni čovekoljublja'', napisao je Porfirije na Instagramu.

Podsećamo, Srbija je na Olimpijskim igrama u Tokiju odbranila olimpijsko zlato od pre pet godina. Jedan od najzaslužnijih za titulu bio je kapiten Filip Filipović, o čemu je govorio i selektor, a u finalu je savladana upravo Grčka.