Impresivno!

NOVA IVANA ŠPANOVIĆ, TAKVA SE RAĐA JEDNOM U 100 GODINA! Mađari hteli da je ukradu zbog rukometa - Ko je Adriana Vilagoš?

Autor Dušan Ninković

Mlada atletičarka Srbiji donela svetsko zlato u juniorskoj konkurenciji.

Izvor: Profimedia

Srbija je ostala oduševljena nakon hica Adriane Vilagoš (17). Iako se takmiči u konkurenciji tri godine starijih atletičarki, devojka iz Srbije postala je svetska šampionka u disciplini bacanje koplja, čime se nadovezala na srebro sa Evropskog prvenstva od pre mesec dana. Najavila je da će u godinama koje dolaze biti glavna figura srpske atletike.

''Nova Ivana Španović'', kako su već nazvali jer će kao najbolja srpska atletičarka naslediti trofejnu Zrenjaninku čijim smo se skokovima godinama radovali!

Danas joj se divimo jer pobeđuje devojke koje su nekoliko godina starije od nje, osvaja svetska zlata i postavlja rekorde u raznim starosnim kategorijama, ali nije moralo da bude tako...

Izvor: YouTube/Printscreen/ Atlex - Serbian Athletics

Sve do sedmog razreda, bacačke discipline u atletici nisu bile prioritet za Adrianu, devojku iz Malog Iđoša.

Ona je, po ugledu na svoju majku Đerđe trenirala rukomet, a malo je falilo da je Mađarska ''ukrade'' i da postane njihova rukometna reprezentativka! Ipak, rezultati koje je beležila bacajući vorteks, a zatim i koplje, privukli su Adrianu atletici.

Talenat kakav se rađa jednom u 100 godina, tako će vam je opisati atletski treneri. Prepoznala je to Srbija, a nakon što je počela da radi sa Dragišom Đorđićem postalo je jasno da ćemo u budućnosti dobiti mnogo impresivnih rezultata.

Čovek koji je zaslužan za bacačke karijere Tatjane Jelače, Marije Vučenović i Vedrana Samca pojavio se na pravom mestu u pravo vreme. Kada porodica više nije mogla da pomogne, bili su neophodni saveti najboljeg srpskog trener za bacanje koplja!

Izvor: Profimedia

Adriana je do sada 15. puta popravljala rekorde Srbije u mlađim kategorijama, a prošle godine joj je nekoliko desetina centimetara falilo za plasman na seniorsko prvenstvo Evrope. Srećom, pred njom je još mnogo takvih takmičenja, a sudeći po hicima koje baca sa 17 godina, Adriana će nam donositi medalje sa njih!

Osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu takmičara do 20 godina rezultat je kakav je u istoriji srpske atletike ostvarila samo Ivana Španović. Izgleda da smo dobili njenu naslednicu u kraljici sportova... Srpska atletika je na dobrom putu.

Tagovi