Bravo momak!

SRPSKI ATLETIČAR PETI NA SVETU - SPREMA NAM OLIMPIJSKU MEDALJU: Najavio bum u Parizu, a već sad je nadomak trećeg mesta!

Autor Nikola Lalović

Div koji je oduševio Srbiju sada je među najboljima na svetu, a najbolje od njega tek dolazi!

Izvor: Profimedia

Srpska atletika je u usponu! Gledali smo sjajne nastupe nekih naših atletičara na Olimpijskim igrama u Tokiju, a osim Ivane Španović za medalju se borio i Armin Sinančević.

Sjajni bacač kugle ušao je u finale svoje discipline i bio sedmi, a hici od 20.96 u kvalifikacijama i 20,89 u finalu bili su dovoljni za sedmo mesto na kraju. 

Sada je izašla i zvanična lista najboljih u svojim disciplinama u atletici za ovu sezonu, a na njoj je Sinančević u samom vrhu! On se našao na petom mestu sa 1.353 poena, sa samo 13 bodova manje od trećelasiranog Džoa Kovača. 

"Peto mesto na svetskoj rang listi i samo 13 bodova me deli od 3. pozicije. Neverovatna sezona", prokomentarisao je Sinančević. 

Ispred njega je i Hrvat Filip Mihaljević na četvrtom mestu, a prvo mesto ubedljivo zauzima olimpijski šampion Rajan Krauzer, dok je drugoplasirani Tom Volš. 

Sinančević je posle sedmog mesta na OI u Tokiju najavio da njegovo vreme tek dolazi. Ove sezone je u Baru bacio svoj lični rekord 21,88, a sa 26 godina tek dolaze njegove najbolje bacačke sezone.