Ambiciozna!

NA POSTOLJU SAM ČULA "BOŽE PRAVDE", TO NE MOŽE DA SE OPIŠE: Adriana donela zlato u Srbiju pa otkrila - Jurim taj Pariz!

Autor Nikola Lalović

Srpska atletika čeka svoje zlatne dane sa Adrianom Vilagoš!

Izvor: Profimedia

Adriana Vilagoš je donela svoje zlato u Srbiju! Najveća srpska atletska nada vratila se sa Svetskog prvenstva do 20 godina sa zlatom u bacanju koplja, a sada je dočekana u Srbiji. 

Posle takmičenja u Keniji gde je osvojila prvo mesto i gde je uspela da obori nacionalni rekord stigla je na surčinski aerodrom gde joj je priređen doček. 

"Jako sam srećna i neverovatno mi je da sam ja svetska prvakinja. Jako sam zadovoljna ovom godinom, dobro sam završila godinu i ostvarila sve ciljeve", rekla je Adriana po dolasku na aerodrom. 

Sa samo 17 godina je postala svetska šampionka, a pre toga je sa Evropskog prvenstva donela srebro.  Sada joj je prvi sledeći cilj odbrana osvojenih medalja, a onda priprema za Olimpijske igre.

"Sledeće godine želim da branim titulu na svetskom prvenstvu i dalji cilj mi je da ostvarim normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine", dodala je Adriana. 

Naša sjajna atletičarka je dočekana zajedno sa ostalim nadama srpske atletike, a kada je upitana koji je bio najbolji momenat celog takmičenja u Keniji jasno je rekla:

"Kad sam stala na pobedničkom postolju i čula našu himnu. To je neopisiv osećaj!"

Tagovi