NEVEROVATNO

RODITELJI JOJ SE RAZNELI BOMBOM, A ONA OSTALA BEZ NOGU: Sada je model i paraolimpijka - njena priča je da se NAJEŽIŠ!

Autor Nebojša Marković

Američka plivačica Hejven Šeperd je ostvarila mnogo toga uprkos hendikepu.

Izvor: Instagram/havenfaithshepherd/Printscreen

U Tokiju su počele Paraolimpijske igre, a na tom velikom takmičenju nalazi se i Hejven Šeperd.

Ova devojka je imala samo 14 meseci kada su joj se roditelji razneli bombom, a ona nekim čudom - preživela! Sada će se kao plivačica takmičiti na Paraolimpijskim igrama.

Hejven Šeperd ima životnu priču kakvu je teško i pojmiti. Njeni roditelji su u Vijetnamu pokušali da ostvare porodično samoubistvo - vezali su bombu za telo i zagrlili svoju ćerku.

Ipak, iako su njeni roditelji izgubili život u eksploziji, Hejven je nekim čudom preživela. Istina, amputirane su joj obe noge ispod kolena zbog teških povreda, ali Hejven je dobila drugu šansu, piše španska "Marka".

Uprkos tome, 18-godišnjakinja koja se takmiči pod zastavom SAD, ne zamera svojim roditeljima.

"To je život koji nikad nisam živela, ne sećam ga se. Izgubila sam samo noge, a mogla sam da izgubim život", rekla je ova hrabra devojka novinarima u Tokiju.

Ona će SAD predstavljati u trkama na 100 metara leđno u kategoriji SB7 i 200 metara mešovito u kategoriji SB8. Hejven je dobila novu porodicu šest meseci nakon velike nesreće koju je doživela - usvojili su je Amerikanci Bob i Šeli Šeperd. S njima je odrastala u Mizuriju, ali i sa još četiri starije sestre i dva brata.

"Vrlo sam im zahvalna što su me spasili. Dali su mi sve. Uvek sam se šalila sa braćom i sestrama da sam ja čudesna devojčica i miljenica mame i tate."

Američku paraolimpijku takođe karakterstiše i sjajan humor.

"Uvek treba gledati pozitivne stvari u životu. Znam da sam imala vrlo loše okolnosti, ali dobila sam drugu priliku. Prihvatila sam da sam jedinstvena i to mi je promenilo život. Prihvati ono što ne možeš da promeniš, a menjaj ono što možeš."

Hejven sarađuje i s fondacijama koje edukuju decu o sportu s invaliditetom, a u bazenu trenira osam puta nedeljno. Trenira i "crossfit", gde se takođe takmiči. Bavi se modelingom, a hobi joj je slikanje. Čak je radila i za modne kuće kao što je "Tomi Hilfiger.

"Shvatila sam da savršeno telo ne postoji. Samo nekoliko ljudi ima takav tip tela i takav životni stil. Ako se osvrnete, svi imamo male izbočine i natekline i svi smo nesavršeni. Što se tiče mojih ciljeva u Tokiju, tu sam da budem svoja i da se zabavim", poručila je Hejven Šeperd.