PRAVI ŠOU

BOKS NA KIŠI! Spektakl u Beogradu uz čuvenog Roja Džonsa: Šampion držao čas, pa pokazao i pevačko umeće

Autor Nemanja Stanojčić

Na fenomenalan način je u Beogradu obeležen svetski dan boksa

Izvor: BSS/AIBA

Ispisali su Srbija i Beograd novu stranicu istorije svetskog boksa. Spektakularnom proslavom je urpiličen međunarodni dan boksa.

Krem boks scene širom meridijana okupio se u srpskoj prestonici gde je spektrom događaja promovisan dan jednog od najstarijih sportova u istoriji ljudske civilizacije.

"Slika zastava svih zemalja sveta ispred spomenika Kneza Mihaila, ringa i mladih boksera u špaliru u bojama srpske zastave obišla je ceo svet. Trg Republike u Beogradu vrveo je od istorije, od sportskih veličina koje su ostavile neizbrisivi trag u istoriji najvećeg globalnog sporta koji svoj detaljan opis ima i u Homerovoj Ilijadi napisanoj oko 657 godine pre nove ere. Svojevrstan omaž boksu u srpskoj prestonici stastojao se od niza manifestacija čiji organizatori su bili Međunarodna boks federacija (AIBA), Bokserski savez Srbije i Vlada Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Među posebnim gostima bili su predsednik AIBA Umar Krelev i jedan od najboljih boksera u istoriji Roj Džons junior, nosilac šampionskih pojasa u četiri težinske kategorije, uključujući titule u srednjoj, super srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji, kao i nemačka bokserka nemačkog porekla Zeina Nasar. Ugostio ih je predsednik BSS Nenad Borovčanin, dok su program vodili glumci Miloš Biković i Anđelka Prpić.

"Uprkos kiši koja je pretila otkazivanje centralne proslave na Trgu Republike, glavni akteri su pokazali da je boks neunišitv, da ne priznaje granice, da ruši prepreke i briše uslove. Kiša je padala, a bokseri su plesali svoj ples za veliki broj zaljubljenika u boks, a veličanstveni i nesvakidašnji sportski prizor mogao je da se prati i putem televizije "Arena". Spektakl je otvorio legendarni Džons junior javnim časom boksa", ističe se u saopštenju.

Poseban pečat na ceo spektakl stavio je legendarni šampion Roj Džons koji je pored boks veštine pokazao i svoje muzičko umeće po kome je takođe poznat u celom svetu i otpevao čuvene numere sa svojih albuma, a sve je završeno uz vatromet.

"Boks je magija koja ne prolazi, vatra koja se nikada ne gasi, barut u pesnicama koji nikada ne sagoreva. Beograd i Srbija su domaćini kojima ceo svet skida kapu i kojima se svi uvek rado vraćaju, što je i poruka svetske boks scene koja sa velikim nestrpljenjem čeka dolazak u našu prestonicu gde će od 26. oktobra do 6. novembra biti održano Svetsko prvenstvo u boksu", zaključuje se u saopštenju.

Tagovi