Bravo!

DOMINACIJA! SRBIJA OSVOJILA DVE MEDALJE U ISTOJ DISCIPLINI: Zlato i srebro za paraolimpijce - imamo 6 odličja u Tokiju!

Autor Dušan Ninković

Sjajni srpski strelci i ovog jutra pogađali za odličja na Paraolimpijskim igrama.

Izvor: MN Press/Sportida/vp

Srpski strelci fantastično gađaju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju!

Dragan Ristić osvojio je zlatnu, a njegov kolega iz reprezentacije Zdravko Savanović srebrnu medalju u disciplini vazdušna puška 50 metara, klasa SH2.

Momci, čestitamo na velikom rezultatu!

Zlatni Dragan Ristić kvalifikacije je okončao na prvom mestu i sa te pozicije krenuo je ka osvajanju olimpijskog odličja, dok je Zdravko Savanović mnogo bolje pucao u finalu nego u kvalifikacija. On je imao tek osmi rezultat pred odlučujuće hice, ali je uspeo da se domogne srebrne medalje.

Bio je ovo još jedan impresivan nastup srpskih strelaca, od kojih smo navikli na medalje i sa Olimpijskih i sa Paraolimpijskih takmičenja.

Podsećamo, Srbija do sada ima šest medalja na Paraolimpijskim igrama. Nada Matić i Borislava Perić Ranković donele su bronzu u dublu sa takmičenja u stonom tenisu, Željko Dimitrijević je stigao do srebra u bacanju čunja, a Laslo Šuranji bio je precizan za srebro u disciplini puška trostav.

Prvu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio nam je Dragan Ristić, koji je i danas stigao do zlata. Nakon prethodne medlaje zaplakao je pred kamerama zbog emocija koje je morao da pokaže prema porodici!