KAKVO LETO!

VATERPOLISTI SU PRVACI SVETA! Dominacija Srbije - seniori blistali na Olimpijskim igrama, a oni na Svetskom prvenstvu!

Autor Nemanja Stanojčić

Neverovatno leto za srpski vaterpolo

Izvor: YouTube/Printscreen/FINA

Kakvo leto za srpski vaterpolo! Neverovatni uspesi reprezentacije u bazenu!

Prvo su seniori pod komandom Dejana Savića osvojili Olimpijske igre, a sada su juniori došli do zlata na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Pobedili su Italiju - 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2).

Redom su padali Hrvatska, pa Mađarska i sada Italija za neverovatan uspeh nacionalnog tima. Još jedno zlatno odličje i još jedan veliki razlog za ponos. Ovo je inače treće zlato za Srbiju u juniorskoj konkurenciji od osamostaljenja, bili su šampioni u Grčkoj 2011. i Kazahstanu 2015. godine, a peto od raspada SFRJ, pošto je pod imenom Srbija i Crna Gora osvojeno zlato 2003. godine u Italiji i dve godine kasnije u Argentini.

Što se samog meča tiče vladala je velika neizvesnost i drama, ali su se "delfini" bolje snašli u samoj završnici i uspeli su da dođu do najsjajnijeg odličja na takmičenju u Češkoj. Bronza je pripala Crnoj Gori koja je posle boljeg izvođenja penala bila bolja od Mađarske (12:11).

Ovu selekciju predvodi Uroš Stevanović, a svetski šampioni su: Vladimir Mišović (Zvezda), Stefan Branković (Radnički), Nemanja Stanojević (Radnički), Luka Pljevančić (Radnički), Stefan Gak (Partizan), Petar Mitrović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Vuk Milojević (Zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Marko Radović (Zvezda) i Miloš Popadić (Nais), dok su u Pragu bili i Jovan Tanasijević (Radnički) i Nikola Bućan (Partizan).

Za najboljeg golmana proglašen je Vladimir Mišović, dok je Marko Radulović MVP šampionata.

Juniori Srbije šampioni sveta
Izvor: YouTube/FINA

Bravo momci!