Idemo!

SRBIJA JURIŠA KA ODBRANI ZLATA, VEĆ SMO U OSMINI FINALA: Opuštanje, kiks, pa demonstracija sile, Portugal je zgažen!

Autor Nikola Lalović

Srbija je u osmini finala Evropskog prvenstva u odbojci nakon pobede nad Portugalom!

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije zabeležila je treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je savladala Portugal u četiri seta.

Nakon dramatičnog meča sa domaćinom Poljskom i poraza od 3:2 sada je tim selektora Slobodana Kovača pokazao da je mnogo bolji rival od Portugalaca. Ovim trijumfom naši odbojkaši su obezbedili prolazak u osminu finala.

SRBIJA – PORTUGAL 3:1 (25:15, 25:21, 22:25, 25:17)

Imao je naš tim malo opuštanje u trećem setu kada je Portugal brzo poveo sa 4:0, Srbija je uspela da se vrati, ali pri rezultatu 19:19 protivnici su napravili veliku seriju poena i uzeli jedan set na ovom meču.

Ipak pre svega Dražen Luburić je bio nezaustavljiv za protivnike, sam je došao do više od 20 poena na ovom meču i nije Portugal imao nikakvo rešenje za njegovu igru.

Srbija svoj naredni meč igra u utorak od 17:30 protiv poslednjeplasiranog tima naše grupe selekcije Grčke i to će biti poslednji meč u grupnoj fazi našeg tima.

Za sada deluje da će naši odbojkaši završiti kao drugi u grupi iza Poljske, ali u slučaju poraza domaćina od Belgije ili Ukrajine možemo se nadati i prvom mestu.

UŽIVO:

ČETVRTI SET: 

Odmah se videlo na startu ovog seta da je naš tim ozbiljnije shvatio zadatak pred sobom i poveli smo sa 4:1 na startu. Uspeo je ipak Portugal da se drži do sredine seta, ali onda se naš tim odlepio. Dva puta je naš tim imao po četiri uzastopna poena i od 10:8 stiglo se do 19:13! 

Toliku prednost nikako Portugal nije mogao da sustigne i na kraju je Srbija došla do pobede - 25:17!

TREĆI SET: 

Malo su se opustili naši odbojkaši i Portugalci su odmah na startu napravili prednost od tri poena - 4:1. Brzo smo uspeli da se vratimo na 5:5, ali onda je Portugal nakon egal igre poveo 9;7. Kada se Ivović upecao za 12:8 Kovač je morao da zatraži tajm-aut. 

Vraćali smo se na 19:19, ali onda je usledila serija poena raspoloženog protivnika i dobio je četiri set lopte na 24:20.Ivović je uspeo sjajnim servisima da nas ostavi u igri, ali smo izgubili ovaj set 25:22.

DRUGI SET: 

Počelo je sa četiri uzastopna poena Dražena Luburića i odmah se naš tim odlepio. Taman se Portugal približio na poen zaostatka, ali onda je Krsmanović svojim poenom uspeo da održi +2 - 12:10. 

Uspeli su naši rivali da izjednače na 12:12, ali onda je posle četiri uzastopna poena našeg tima selektor Portugala tražio minut odmora. 

Kada je delovalo da ćemo lako do ovog seta približili su se Portugalci na -3 (23:20), a onda je nakon tajmauta Slobodana Kovača naš tim lako priveo ovaj set kraju - 25:21.

UŽIVO PRVI SET:

Počeo je meč i na startu vodi naš tim! Nakon sporijeg početka i vođstva Portugala 3:1 preokrenuli smo na 6:4 poenima Krsmanovića. 

Posle nekoliko poena našeg bloka i sjajnog servisa Ivovića Srbija je otišla na +4 (14:10), a Portugal je uspevao da se drži u meču do 16:13. 

Potom je ekipa Slobodana Kovača pokazala kvalitet i jednostavno zgazila protivnika. Na kraju je as Lisinca završio prvi set - 25:15.

NAJAVA:

Srbija je lako došla do pobeda u prva dva meča Evropskog prvenstva, a onda je u trećem kolu domaćin Poljska bila bolja posle prave drame! U pet setova su domaćini savladali tim Slobodana Kovača, ali su i tu naši momci pokazali veliki kvalitet.

Sada u meču sa Portugalom naš tim ima šansu za prolaz u osminu finala ukoliko savlada svog rivala koji je u prva tri kola zabeležio dva poraza i pobedu nad Belgijom u pet setova.