Nema nikoga!

NOVAK OSRAMOTIO AMERIKU, OVO IM SE NIKAD NIJE DESILO: Srbin dosuo so na ranu, debakl kakav nisu imali 140 godina!

Autor Dušan Ninković

Mladi američki teniser je bio poslednji domaći predstavnik u žrebu i eliminisan je pred četvrtfinala.

Izvor: Profimedia

Teniski US Open ima istoriju od 1881. godine, a Novak Đoković je ove sezone uspeo da prekine jednu od najdužih tradicija u svetskom sportu. Istina, nije to uspeo sam, ali je njegova pobeda nad mladim Bruksbijem okončala niz na koji su Amerikanci bili ponosni.

Dženson Bruksbi je ispao od najboljeg tenisera sveta i time se završilo učešće svih američkih tenisera u singl konkurenciji, bilo u muškom ili ženskom delu žreba. Po prvi put u istoriji nijedan domaći takmičar ili takmičarka neće igrati četvrtfinale singla!

Čak četvoro američkih tenisera ispalo je u osmini finala. Pre Bruksbija to su uradili teniserka Šelbi Rodžers i teniseri Rejli Opelka i Frensis Tijafo. Nakon njihovih eliminacija oči američke javnosti bile su uprte u mladog Džensona, ali on je uspeo da osvoji samo prvi set protiv najboljeg tenisera planete.

O tome kako Novak igra teniser komentar je imao i Endi Rodik, slavni američki teniser koji je jednom prilikom priznao da se penzionisao na vreme, pre nego što je Đoković počeo da dominira!

Deluje da će Amerikanci godinama žaliti za vremenima kada su Pit Sampras, Andre Agasi, sestre Vilijams i ostali predstavnici njihove škole lagano stizali u završnicu turnira.

Prvi put u istoriji neće imati svog predstavnika u borbama za trofej!

Četvrtfinalni parovi u muškom singlu: Đoković  -Beretini, Zverev - Heris, Ože-Aljasim - Alkaraz, Van de Zanšulp - Medvedev

Četvrtfinalni parovi u ženskom singlu: Radučanu - Benčič, Pliškova - Sakari, Svitolina - Fernandez, Krejčikova - Sabalenka