KRAJ

SRBIJA OSTALA BEZ KAPITENA! Katarina je rešila da ode u penziju: Teška odluka, ali je sada pravo vreme za kraj

Autor Nemanja Stanojčić

Katarina Krpež Šlezak je rešila da završi karijeru u reprezentaciji.

Izvor: MN Press

Došlo je vreme za kraj. Ženska rukometna reprezentacija Srbije je ostala bez kapitena.

Katarina Krpež Šlezak (33) je prelomila - ide u penziju. Oglasila se na društvenim mrežama i podelila sa svim razloge svoje odluke.

"Vremena se menjaju, a prijateljstva ostaju. Posle dugog razmišljanja odlučila sam da završim svoju reprezentativnu karijeru. Jako je teško doneti takvu odluku. Teška srca sam odlučila da je kraj", napisala je Katarina.

Ona je bila deo tima koji je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Beogradu 2013. godine, a prošle godine se vratila u reprezentaciju posle pauze zbog porođaja.

"Glavni razlog je moje zdravlje i porodica. Vreme brzo prolazi, želim da se više posvetim ćerkici. Zato smatram da je pravi trenutak i da je vreme da neke mlađe devojke dobiju šansu. Sigurna sam da će svojom željom i energijom puno doneti u budućnosti."

Ističe da će pamtiti mnogo toga.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo svih ovih godina da igram za svoju zemlju. Srećna sam što sam imala priliku da igram sa divnim devojkama. Prošle smo zajedno kroz puno toga, puno lepih trenutaka koje će mi zauvek ostati u sećanju."

Na kraju se zahvalila svima.

"Srećna sam jer sam imala priliku da upoznam prijatelje za ceo život. Iako neću igrati za reprezentaciju više, uvek ću biti verni navijač! Hvala svima koji su me uvek bodrili, pratili i navijali", zaključila je Katarina Krpež Šlezak.

Ona je odigrala 145 utakmica za nacionalni tim i dala je 403 gola. Trenutno nastupa za rukometni klub Krim iz Ljubljane.

Tagovi