Idemo dalje

SAMO JE SRBIJA USPELA DA GA ZAUSTAVI! Odbojkaši zgazili rivale do polufinala, pa poručili - ŽIVIMO ZA OVO!

Autor Nikola Lalović

Srbija je u polufinalu, gde čeka boljeg iz meča Italije i Nemačke

Izvor: Printscreen/RTS

Reprezentacija Srbije rutinski je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u odbojci pošto je naš tim bio  sa 3:0 u setovima u meču četvrtfinala. 

Posle takve partije selektor Slobodan Kovač je mogao samo da bude zadovoljan onim što je video na terenu, a pogotovo je pohvalio defanzivu svog tima, sjajan blok i prijem.

"Igrali smo dobro, koncentrisano, znali smo da ćemo olakšati sebi posao, ukoliko ih pomerimo servisom. Mislim da smo jedini na šampionatu uspeli da zaustavimo njihovog najboljeg napadača Abdel-Aziza i to je doprinelo krajnjem rezultatu", rekao je selektor Kovač. 

Srećko Lisinac je pohvalio protivnika i istakao da je maksimalna pobeda ipak mogla da bude i manje ubedljiva. 

"Holandija je od početka turnira do ove utakmice pokazala da je sjajna ekipa. Mislim da rezutat 3:0 ne pokazuje realnu sliku na terenu i sve ono što smo morali da uradimo da bismo pobedili. Svi govore o njihovom korektoru Nimiru, koji je stvarno jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji, ali mislim da je to ekipa koja ima i druge veoma dobre igrače pored njega", istakao je on. 

Dizač Nikola Jovović je istakao da je ovo momenat za koji se živi i da očekuje podršku navijača i u narednom meču. 

"Živeli smo ovaj trenutak, nismo hteli da idemo kući, jer bismo se onda brže vratili u klubove. Vrlo je težak turnir, napokon ćemo imati tri dana odmora. Gledajte nas za vikend", poručio je Jovović.