Podmlađivanje

NEKA NOVA SRBIJA NAPADA VELIKI CILJ: Četiri stuba tima su otišla, vreme je za nove šampionke!

Autor Nikola Lalović

Ovo će biti novi tim i kvalifikacije će poslužiti za uigravanje novog tima.

Izvor: MN Press

Neka nova reprezentacija Srbije kreće u novi ciklus kvalifikacija. Naše rukometašice će bez Slađane Pop-Lazić, Katarine Krpež-Šlezak, Dragane Cvijić i Andree Lekić koje su objavile da se povlače krenuti u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine. 

U sredu od 18 časova će se u Zrenjaninu ekipa Uroša Bregara sastati sa Turskom, a onda sledi gostovanje Islandom, dvomeč sa Švedskom i na kraju revanši sa Turkinjama i Islanđankama. 

"Priključila nam se i Jovana Kovačević, pa smo sad u punom sastavu. Sve ide po planu, devojke dobro rade, tako da sam baš zadovoljan. Niko se ne sme potcenjivati, ali mislim da je kvalitet na našoj strani. Ovih 60 minuta koji nas čekaju moramo da shvatimo ozbiljno i da igramo dobru odbranu. Ako igramo dobru odbranu očekujem da rezultat neće biti problem", ističe selektor Uroš Bregar.

Na spisku sada nema Marije Obradović, pošto je klub zahtevao da se ona ne priključi nacionalnom timu. 

"Marija Obradović je promenila klub, iz Mecingena je otišla u Dansku, tako da je klub tražio da ostane sa njima. U razgovoru sa njom uzevši u obzir sve okolnosti, povredu i odsustvo sa terena dogovorili smo se da se posveti klubu i da uđe u formu da bismo mogli da je planiramo za Svetsko prvenstvo u Španiji. Marija Jovanović je iz Jagodine otišla na Island u neku novu sredinu, ona polako napreduje i u budućnosti računamo na nju", dodao je on. 

Jovana Stojiljković zna da naši rivali napreduju, ali ipak veruje u kvalitet ovog nacionalnog timaa Srbije.

"Što se samih kvalifikacija tiče, mogu reći da je reprezentacija Srbije favorit, ali Turska i Island su ekipe koje konstantno rade i napreduju, tako da moramo biti u treningu, moramo biti spremni za svaku utakmicu koja nas očekuje u ovim kvalifikacijama. Zaista nam znači što igramo na domaćem terenu prvu utakmicu, pogotovo što je ovde u Zrenjaninu uvek dobra atmosfera, uvek imamo veliku podršku publike. Neće biti laka utakmica, ali spremni smo i nadam se pobedi", zaključila je ona. 

Raspored kvalifikacija Srbije;

6. oktobar: Srbija - Turska 

10. oktobar: Island - Srbija 

2. mart: Srbija - Švedska

5.mart: Švedska - Srbija 

20. april: Turska - Srbija 

23. april: Srbija - Island