Ludilo!

HAMILTON KAŽNJEN, TRKA ZA TITULU POSTAJE JOŠ LUĐA: Britanac menjao delove motora - to može da odluči šampiona!

Autor Dušan Ninković

Britanski vozač neće lako stići do pobede na trci u Turskoj.

Izvor: Profimedia

Kakva drama ove sezone u Formuli 1!

Nakon što je na prethodnoj trci iskoristio kaznu za Maksa Ferstapena i preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu, Luis Hamilton bi odmah u Turskoj mogao da prepusti ulogu lidera karavana. Maks je u Rusiji promenio ceo motor i zbog toga je startovao poslednji, a Luis je nešto slično uradio u kvalifikacijama za Tursku!

Britanac je pred Veliku nagradu Turske zbog promene delova motora kažnjen sa dva puta po pet mesta, što znači da će startovati sa 10 pozicija lošijeg mesta nego što izbori u kvalifikacijama. To neće biti na kraju karavana, kao što je bio slučaj kod Ferstapena, ali bi Maks mogao da ima sasvim dovoljno vremena da pobegne najvećem rivalu.

Sudeći po rezultatima na nezvaničnim treninzima, Hamilton bi lako mogao da stigne i do najbržeg vremena u kvalifikacijama, što bi znači da bi se na njegovu pol-poziciju dodalo deset kaznenih mesta.

Velika nagrada Turske vozi se u nedelju od 14 časova, a nakon nje ostaje još trka u jednoj od najboljih sezona u istoriji Formule 1! Podsećamo, Hamilton ima dva boda prednosti nad Ferstapenom u generalnom plasmanu.