ZAMALO

SRPKINJE NISU USPELE DA NAPRAVE PREOKRET! Povratak sa Islanda bez bodova: Početničke greške, promašeni ziceri...

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija nije uspela da pobedi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Jovana Stoiljković svesna grešaka.

Izvor: Profimedia

Neka nova Srbija je krenula sa polovičnim učinkom u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Pobedili suTursku ubedljivo, ali na gostovanju nisu uspele da slave.

Na Islandu su izgubile - 23:21 (10:8). Tako u grupi šest posledva kola imaju dva boda.

Novi selektor Uroš Bregarne računa više na najbolje, poput Andree Lekić, Dragane Cvijić i kapitena Katarine Krpež-Šlezak. Uspele su da priprete, ne i da naprave veliki preokret.

Srpkinje su se odlično držale u prvom poluvremenu, ali je presudio početak drugog dela. Tada su Islanđanke stekle četiri gola prednosti (13:9) što je bilo nedostižno za srpske rukometašice.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Jovana Stoiljković i Kristina Liščević sa po četiri gola.

"Nismo ostvarile ono po šta smo došle. Pravile smo početničke greške i u napadu i odbrani, promašili neke zicere i to nas je koštalo dva boda. Nadam se da ćemo to popraviti. Trebaće nam vremena da se uigramo, idemo korak po korak. Nadam se da će rezultati u martu i aprilu biti pozitivniji", rekla je Stoiljković, novi kapiten nacionalnog tima.

Sada sledi velika pauza pošto su naredni kvalifikacioni mečevi tek u martu. Srbija će tada odigrati dva meča sa Švedskom. Prvo kod kuće (2. mart), pa tri dana kasnije će gostovati istom rivalu.

Tagovi