STRAŠNO

SKANDAL POTRESA AMERIKU, TRENER VREĐAO ŽENE I HOMOSEKSUALCE U SPORTU! Otkriveni užasni mejlovi, usledila ostavka!

Autor Nemanja Stanojčić

Jon Gruden je dospeo u centar pažnje zbog užasnih mejlova koje je slao i to u periodu dok nije bio trener.

Jon Gruden
Izvor: Profimedia

Skandal potresa Ameriku! Trener američkog fudbala Jon Gruden (58) je podneo ostavku posle užasnih mejlova koji su otkriveni.

U sklopu istrage, koja je vođena iz potpuno drugog razloga i ticali su se Vašingtona, isplivali su detalji o treneru Las Vegas Rajdersa koji su šokirali sve.

Naime, pronađeni su mejlovi od pre nekoliko godina, dok je radio za ESPN u kom je otvoreno vređao žene u sportu, homoseksualce i otvoreno je iskazivao mržnju.

"Podneo sam ostavku na mesto trenera Rajdersa. Volim ovaj klub i ne želim da budem u centru pažnje. Izvinjavam se svima, nije mi bila namera da nekoga povredim", navodi se u kratkom saopštenju Grudena.

Deluje da će ovo biti samo početak istrage posle uvida u dokumentaciju koju je imao "Njujork Tajms". U seriji mejlova je poznati trener kritikovao žene, pisao kako ne bi trebalo dozvoliti ženama da sude u američkom fudbalu. Takođe je isticao da homoseksualcima treba zabraniti da budu deo sporta, kao i da oni koji protestuju prilikom intoniranja himnetreba da budu otpušteni.

Da stvari budu još gore za njega, fudbaler Rajdesa Karl Nasib je nedavno postao prvi aktivni NFL igrač koji je priznao da je gej.

Najveću uspeh u karijeri Jona Grudena je osvajanje Superbola 2002. godine sa Tampa Bej Bakanirsima. Savladali su Ouklend Rejderse sa 48:21.

Kako stvari trenutno stoje mala je šansa da će se bilo koji tim usuditi da angažuje Grudena posle ovakvih mejlova.