Dosta!

VELIKI FEDOR ZAVRŠIO KARIJERU - BRUTALNIM NOKAUTOM: Emelijanenko pretukao Amerikanca za kraj! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fedor Emelijanenko se u 46. godini povlači iz profesionalnog sporta.

Izvor: twitter/screenshot/@BellatorMMA

Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena završio je karijeru. Fedor Emelinanenko (45) se posle pet godina konačno borio na svom terenu, a nošen publikom u Moskvi pretukao je Amerikanca Tima Džonsona već u prvoj rundi!

Nokaut na kakve smo navikli od Fedora viđen je posle nešto manje od dva minuta borbe u kojoj je Rus zasipao udarcima svog poslednjeg rivala u karijeri. Džonson nije imao nikakav odgovor na te udarce, a nakon jedne od Fedorovoih kombinacija u kojoj su povezana tri udarca u glavu pao je na pod oktagona.

Bila je ovo, po svemu sudeći, poslednja borba u velikoj karijeri, ali i prava prilika da se jedan od najvećih u istoriji sporta oprosti pred svojim navijačima.

Pogledajte kako Fedor šalje na spavanje:

Fedor Emelijanenko oprostio se na Belator 269 događaju, a ovo je bila njegova 47. profesionalna borba u MMA svetu. Zabeležio je 40 pobeda, šest poraza i jedan meč bez odluke, a otišao je u velikom stilu. Pobedio je devet godina mlađeg takmičara i pokazao da bi verovatno mogao da odradi još neki meč u budućnosti, samo ako bude želeo.

Inače, jedan od najpoznatijih svetskih MMA boraca veliki je prijatelj Srba i Srbije. On godinama u oktagon ulazi uz numeru ''Vera večna, vera slavna'', pesmu koja ima svoje verzije i na srpskom i na ruskom jeziku. Pred neke od najvažnijih mečeva u karijeri Fedor je isticao kako za njega navijaju Rusi i Srbi.

Ovako je završio borbu:

Vreme je da ''Poslednji imperator'' odmori u zasluženoj penziji...

Tagovi

mma