Ostali sportovi

LOZNICA ĆE TEK DA DAJE ŠAMPIONE: Sala prvaka Srbije biće uvećana dva ili tri puta!

Autor Mladen Šolak

Predsednik Bokserskog saveza Srbije najavio veliku pomoć bokserima u Loznici u saradnji sa gradskom upravom i lokalnim klubom.

Izvor: MN Press

Na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Srbije, Bokserski klub Loznica osvojio je ove jeseni četiri medalje, od čega tri u muškoj, a jednu u ženskoj konkurenciji.

S obzirom na reputaciju tog kluba i njegovih boraca, to je bio i očekivani rezultat, a prema najavi predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, borci Loznice će u narednom periodu imati još bolje uslove za rad.

Borovčanin, bivši šampion Evrope koji je i sam Lozničanin, najavio je čestitajući bokserima te uspehe, da uskoro biti poboljšana infrastruktura u hali Lagator, na radost svih koji treniraju u toj bazi lozničkog sporta.

"Dogovoru sa lokalnom samoupravom smo dugo u kontaktu u vezi sa pronalaskom malo većeg prostora u okviru hale 'Lagator'. Ako tehnički uslovi omoguće, bokserska sala će biti uvećana minimum dva ili tri puta, a bokserski savez će opremiti tu salu bokserskim ringom, salama, rukavicama", rekao je Borovčanin na prijemu

On je najavio da će oprema posle Svetskog prvenstva u Štark areni biti podeljena klubovima u Srbiji, a deo će doći i u "Lagator".

"Upravo je to nasleđe Svetskog prvenstva, sva ta oprema će posle takmičenja da se rasporedi po Srbiji. Mislim da je Loznica zaista bokserski centar, koji će tek da daje šampione, ne samo ovom gradu, već i ovoj zemlji i koji će i svoje građane i celu Srbiju činiti ponosnim", rekao je tom prilikom Borovčanin.

Boks je tradicionalno popularan sport u Loznici i okolnom kraju, kao i generalno borilački klubovi. Pa osim Bokserskog kluba Loznica postoje i kik-boks klub Lešnica, tekvondo klub Loznica, nindžucu klub Loznica...

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske uprave Grada Loznice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.