TUGA! PREMINUO ČUVENI BOKSER ČIJA JE PRIČA RASTUŽILA SRBIJU: Čistio ulice, nije stigao da uživa u penziji

Tužna vest stiže iz Zaječara.

YouTube/Zamediatelevizija/Screenshot

Bivši šampion Srbije u boksu Ljubiša Avramelović preminuo je u 65. godini posle kraće bolesti.

Avramelović je bio petorstruki šampion Srbije u boksu, dvostruki vicešampion Jugoslavije, a nakon sportske karijere, morao je da čisti ulice kako bi zaradio za hleb u Zaječaru.

Nažalost, Avramelović je živeo u trošnoj kući u jako teškim uslovima i nedavno je dočekao penziju, međutim preminuo je ubrzo.

"Lečio se od srčanih tegoba, avgusta smo posumnjali da je kancer, bio je u Sokobanji gde je rađena bronhoskopijja, a tamo je utvrđeno da ima rak pluća. Primio je hemoterapiju, nije izdržao deset dana nakon toga, preminuo je u nedelju 31. oktobra u bolnici", kazao je njegov sin Andrijan za "Novosti".

Ističe da porodica želi da Ljubiša bude sahranjen u aleji zaslužnih građana Zaječara.

"Kao zaslužni sportista na osnovu rezultata trebalo bi da bude sahranjen u aleji zaslužnih građana. Dobili smo oko 50 dopisa iz sportskih saveza i iz klubova, stigao je jedan i iz bokserskog saveza. Apelujemo na grad da nam dozvoli da LJubiša bude sahranjen u aleji zaslužnih građana, čekamo odgovor Boška Ničića. U suprotnom ćemo morati da ga sahranimo na gradskom groblju, a ono je nesigurno, nalazi se na klizištu".

Ljubiša je bio omiljen i među svojim sugrađanima, u kasnim penzionerskim danima zaposlio se kao čistač, a kako je svojevremeno govorio, nije bilo dana da Zaječarci ne zastanu i ne razmene neku toplu reč sa njim.

Poslednje godine života trenirao je mlade boksere u klubu "Timok". Želja mu je bila da neko nadmaši njegove uspehe.

(MONDO/Večernje novosti)

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.