TUGA

BIO JE VELIKI ŠAMPION, A ČISTIO ULICE DA PREŽIVI! Brkina tužna priča: Kako da ne boli kada me drugari vide sa metlom!?

Autor Nemanja Stanojčić

Tužna priča LJubiša Avramelovića, velikog šampiona.

Izvor: KURIR TELEVIZIJA/printscreen

Stigla je tužna vest iz Zaječara pre nekoliko dana. Bivši bokserski šampion Ljubiša Avramelović preminuo je u 65. godini posle kraće bolesti.

On je bio petorstruki šampion Srbije u boksu, dvostruki vicešampion Jugoslavije, a posle sportske karijere, morao je da čisti ulice kako bi zaradio za hleb u Zaječaru.

Njegova sportska priča bila je prepuna uspeha i velikih stvari, ali nažalost tako nije bilo po završetku karijere gde se mučio i živeo u trošnoj kući. Popularni Brka je pričao i kako je sve to izgledalo.

"Kako da me ne boli? Drugari kad me sretnu na ulici kažu mi šta sam bio, a da danas držim metlu i pešačim pet kilometara. Obećavaju mi, ali beže, prešao me ovaj, prešao me onaj! Ne predajem se! Kod mene nada zadnja umire - rekao je Avramelović za "Kurir TV" pre nekoliko meseci.

Karijeru je završio 1990. godine sa 34 godine, pa je dve godine kasnije ostao bez posla. U jednom trenutku nije imao gde da spava.

"Spavao sam pored Timoka. Stavio bih karton i legao na zemlju. Ljudi su me gledali ujutru kada krenu na posao, neki su me poznavali", priča Brka.

U karijeri je boksovao 350 puta, a iz više od 300 borbi je izlazio kao pobednik. Poslednje godine života proveo je trenirajući mlade boksere u klubu "Timok".

Tagovi