TUŽNA VEST ZA SRPSKI SPORT! Preminuo legendarni Juga - pomagao Vujoviću, osvajao medalje i pravio čuda u inostranstvu

Napustio nas je legendarni Jugoslav Ramić.

YouTube/Printscreen/Ratko Nikolic

Još jedna tužna vest je pogodila srpski sport. Preminuo je bivši reprezentativac i čuveni trener Jugoslav Ramić.

Popularni Juga nas je napustio u 62. godini. Ostavio je veliki trag u srpskom rukometu sa mnogo uspeha, posebno u mlađim kategorijama. Biće sahranjen na Novom groblju u Novom Sadu 11. novembra.

Karijeru je počeo u Radničkom iz rodnog Kovina, pa je igrao za pančevački Dinamo i Partizan, pa je dres Hajduk Veljka iz Negotina nosio dve decenije. Trenerskim poslom je počeo da se bavi 1996. godine.

Veselin Vujović ga je pozvao u stručni štab u reprezentaciji Srbije i Crne Gore 2003. godine, a sa kadetima je stigao do dva zlata na Evropskom prvenstvu (2004. i 2005. godine), dok je na Svetskom prvenstvu sa juniorima 2005. došao do srebra.

U Partizanu je bio i pomoćni trener i sekreta i osvojio je Kup, a radio je kao šef stručnog štaba Zaječara, Novog Pazara, Bane Raške, kao i sa rukometašicama Sloven Rume i Petrovaradina.

Što se inostranih angažmana tiče pravio je čuda u Tunisu gde je sa klubom Afrika osvjio dve titule prvaka države i Kup, a vodio je još i klubove u Saudijskoj Arabiji. Bio je trener i na Univerzitetu Mičigen u Čikagu, a radio je i kao selektor Nigerije i Tunisa.

Takođe je napisao knjigu "Principi uspeha u rukometu". Ovo je druga tužna vest za srpski sport u jednom danu, pošto je ranije danas preminula Mirjana Mašić Jovović.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.