FORMULA 1

HAMILTON NIJE PRVI, ALI MU SE "SMEŠI BRK" PRED TRKU: Ferstapen opet u gužvi, dva Mercedesa ispred njega!

Autor Milutin Vujičić

Čeka nas uzbudljiva trka u nedelju.

Izvor: Profimedia

Odlazeći vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je kasno večeras pol-poziciju pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Meksika Formule 1, a sve pošto je odvezao najbrži krug za 1:15.875 minuta.

Bez obzira što Hamilton nije trijumfovao - i te kako mu se "smeši brk". Ne samo da će početi sa drugog mesta, nego je i najveći rival Maks Ferstapen iza njega na trećem mestu. Ponovo će tako ispred njega biti dva Mercedesa, što bi mogla da bude velika prednost po Britanca.

U slučaju dobrog starta, "srebrne strele" će moći da razvijaju zajedničku strategiju kako bi Ferstapena ostavili bez jednog od dva najviša podijuma, a trenutno je svaki bod bitan.

Na četvrtom mestu je Serhio Perez, još jedan vozač Red Bula, koji je imao veliku i bučnu podršku navijača u Meksiku, ali je na kraju zaostajao 467 stotinki za vodećim Botasom, dok ćemo videti da li će na trci u nedelju uspeti da napravi potencijalno iznenađenje.

Među deset najbržih plasirali su se i Pjer Gasli, Šarl Lekler, Danijel Rikardo, Karlos Sains, Juki Cunoda i Lando Noris.

Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedelju od 20 časova.