ZANIMLJIV MEČ

IZGUBIO SRPSKI DRIM-TIM! NOVI BEOGRAD PORAŽEN U LIGI ŠAMPIONA: Filipović "bombardovao" kolege, hoće na krov Evrope!

Autor Milutin Vujičić

U grupnoj fazi Lige šampiona sastali su se timovi koji žele da pokore Evropu ove sezone. Ovoga puta Olimpijakos je bio bolji od Novog Beograda.

Izvor: MNPress

Dobro je poznato da je Novi Beograd okupio drim-tim koji je počeo da nemilosrdno "melje" protivnike, međutim bilo je jasno da će u jednom trenutku doći vreme i za prvi poraz u sezoni.

Olimpijakos je savladao vicešampiona Srbije u drugom kolu Lige šampiona, i to ubedljivo: 12:9 (4:2, 2:3, 4:0, 2:4).

Bio je to duel timova koji pretenduju na krov Evrope, a prva runda pripala je Grcima, dvostrukim šampionima Evrope. Slavili su na gostovanju na Novom Beogradu i tako prvi put rastužili igrače Vladimira Vujasinovića, a zanimljivo je da je glavnu ulogu imao doskorašnji kapiten "orlova".

Filip Filipović je sa tri gola "izbušio" mrežu Gojka Pijetlovića, doduše imao je veteran i deset odbrana, dok je najefikasniji akter meča bio Genidunijas iz crveno-belog tima.

Što se tiče srpskog predstavnika, Šušiavili je postigao tri gola, a Duško Pijetlović dva.

Večeras je u okviru drugog kola Lige šampiona igrao i srpski šampion Radnički iz Kragujevca, a posle velike drame remizirali su sa Ferencvarošem (11:11)

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović (10 odbrana), S. Rašović, Mandić 1, Šušiašvili 3, Vučinić, D. Pijetlović 2, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 1, Drašović, V. Rašović 1, Sera.

OLIMPIJAKOS: Bijač (11 odbrana), Gramatikos, Gilas, Genidunias 4, Funtulis 2, Guvis, Bušlje, Murikis, Filipović 3, Hrsospatis 3, Kolomvos, Zerdevas.