Neobično!

ŽESTOKA KAZNA ZA NAJBOLJEG, ALI ĆE BITI SREĆAN: Pipkao Hamiltonov bolid, moraće mnogo da plati za to!

Autor Dušan Ninković

Mladi vozač Maks Ferstapen, prvoplasirani u generalnom plasmanu, mora da zavuče ruku u džep!

Izvor: Profimedia

Maks Ferstapen dodirivao je bolid Luisa Hamiltona nakon kvalifikacija na Interlagosu, a zbog toga je od strane Formule 1 debelo kažnjen. Na njegovu sreću, ovog puta je to samo finansijski, pa neće uticati na njegov plasman pred početak trke ili broj osvojenih bodova na njoj.

Zbog toga što je nakon subotnjeg drugog treninga u Brazilu zagledao, a zatim i dodirivao vozilo najvećeg konkurenta u borbi za šampionsku titulu, Maks Ferstpaen će morati da plati čak 50 hiljada evra!

Ipak, verujemo da će mu to pasti mnogo lakše nego da je dobio kaznu koja bi se ogledala u bodovima. Oni su mu preko potrebni, pošto na četiri trke do kraja ima dobru priliku da stigne do prve šampionske titule u karijeri.

Trenutno ima 19 bodova više od Luisa Hamiltona, a vozi u odličnoj formi - pa bi mogao da prekine dominaciju britanskog vozača koji je sedam puta bio najbrži čovek u karavanu.

I ovaj incident koji se dogodio pred Veliku nagradu Brazila krenuo je od Britanca! Tehnički direktor FIA pronašao je nepravilnosti na njegovom bolidu, odnosno previše otvorena spoljna krila Mercedesove formule, zbog čega bi i Hamilton mogao da bude kažnjen.

Već se zna da će on startovati sa pet mesta lošije pozicije u odnosu na onu iz kvalifikacija, jer je menjao delove motora pred ovu trku.